Валери Симеонов "топло" посрещнат в дискотеките на Слънчев бряг | webcafe.bg
newscafe

Валери Симеонов "топло" посрещнат в дискотеките на Слънчев бряг

Webcafe
13.08.2017, 09:50 (обновена 13.08.2017, 16:12)
"Топло" посрещане на Валери Симеонов в дискотека в Слънчев бряг

Снимка: © Facebook / Iliyana Ilv

Втората нощ на масови проверки в морския курорт установи множество нарушения от всякакъв тип, докато вицепремиерът и екипите на полицията бяха посрещнати от посетителите в дискотеките с викове "Оставка" и "Довиждане"

Втора вечер на проверки по дискотеките, баровете и ресторанти в Слънчев бряг под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов протече снощи, като отново са били установени нарушения, съобщава БНТ.

В курорта снощи беше далеч по-тихо от обикноено, след като където миналата вечер беше затворена дискотеката "Оксижен", а останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите.

Екипите на полицията, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда бяха посрещнати "топло" от посетителите в някои заведения.

С възгласи "Оставка" и "Довиждане" те приветстваха проверяващите и въпреки че тази вечер не е имало арестувани или конфискувани звукови апаратури.

Междувременно обаче проверките са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт.

Проверките са установили още и нарушения на финансовата дисциплина От НАП са констатирали издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са несъответствия с изискванията за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат.

Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.

А ето и обяснението за снощната акция, което Валери Симеонов даде на профила си във Facebook:

Oще: валери симеонов  дискотеки  посрещане  проверки  слънчев бряг 


Още от България

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.