Отец Иван с нов приют в Нови хан | webcafe.bg
newscafe

Отец Иван с нов приют в Нови хан

Webcafe.bg
19.12.2011, 15:07 (обновена 19.12.2011, 15:29)
отец иван

Снимка: © Отец Иван

В дома, построен от фондацията на отец Иван, са настанени 84 души, сред които и трийсетина деца

Приютът на отец Иван в Нови хан няма да бъде съборен, докато не се построи нова сграда. Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която се срещна със свещеника и с представители на различни институции. 

Павлова обяви, че започва национална кампания за набиране на средства за подпомагане на дейността на отеца. В момента в комплекса там са настанени 84 човека, сред които и 30 деца. Всяко е прието доброволно и с родителите си. Строителният министър съобщи, че всички хора в приюта са регистрирани и имат лични карти.

"Преустановяваме процедурата по премахване на постройките в Нови хан. Сградите ще бъдат премахнати доброволно - обясни Павлова. - Те са незаконни и решението на Върховния административен съд го потвърди. Но държавата в лицето на ДНСК няма да ги събаря. Отделно от това министерството пое ангажимент и вече сме в процедура за предоставяне на терен със сгради в местност в Ихтиман. Имаме 78 дка държавна собственост, които ще дадем безвъзмездно на фондацията на отец Иван. Идеята е тези сгради да бъдат ремонтирани, да бъдат настанени хора и парцелът да бъде използван за земеделие".

Отец Иван обясни, че ще построи нов дом за социално слабите хора. Има купен имот в местността „Побит камък" край Нови хан. Софийската митрополия е превела 9000 лева за таксата за промяна на предназначението на този терен. "До една година ще построим нов и образцов дом - обеща отец Иван. - Бог ще ни помогни, няма да има проблеми абсолютно за нищо, сигурен съм".

След срещата стана ясно още, че Агенцията за социално подпомагане ще поеме таксите за детската градина на по-малките деца в приюта на отец Иван.

Oще: вас  днск  комплекс  лиляна павлова  нови хан  отец иван  приют  сграда  сгради  събаряне 


Още от Newscafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

2 newmind | 04.01.201214:11

ЛУКАВАТА ДЪРЖАВА !!!
---------------------------------
"Тази зима може всички да бъдат спокойни. Обитателите на дома ще продължат да живеят в сградите в Нови хан", каза шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева, пред БНР. "Отец Иван декларира и аз съм убедена, че той ще изпълни своето обещание доброволно да премахне тези сгради, така че всички разходи ще бъдат за НЕГОВА СМЕТКА или за СМЕТКА НА ДАРИТЕЛИТЕ", допълни тя.


Край на сагата с приюта на отец Иван? Дали?

Извинявайте , но много социалистическо надяване! Вервате ли си в МРРБ?! Или важното е да отчетем дейност?

Край ще има тогава когата отец Иван заведе своите деца и хора в нужда в новия дом, а това ще стане....неизвестно кога,защото държавата до сега е показала хиляди пъти,че на нея не може да и се вярва! Всяко нещо на държавата "ЩЕ" означава нататък във времето, да му мислят тези след мен!

Ще видите ,че и след една година ще има нов репортаж,че отново са дошли от ДНСК и отново приюта е пред разрушаване.....защото за построяването на нов приют ше са необходичи минимум 2 500 000 лв. МИНИМУМ ! А ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ!

Сега забележете как държавата си опорочава сама дейността с решаването на едно малоумно решение /да се разрушава приюта/ с друго малоумно незаконно решение /да не се разрушава докато се построи нов/ като МРРБ и ДНСК преминаха през /трето малоумно временно решение/ да се вкарат децата във фургони ЗА ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНЪТ ЗУТ ! СПОРЕД КОЙТО СГРАДИТЕ СА НЕЗАКОННИ, според съда е потвърдено,че са незаконни и последващите действия на малоумните на ДНСК беше издадена заповед за принудително разрушаване !?!!

ЗУТ като един малоумен закон разпорежда всичко незаконно да се разрушава! В живота обаче има стотици примери,които не са за разрушаване вкл. и държавни незаконни обекти!

Сега вече ДНСК е неизрядна и не спазваща правилата т.к. законът ЗУТ не се спазва и сградите няма да се разрушат, това според кои разпоредби на законът е? Къде в ЗУТ е казано,че лиляна Павлова определя устно коя сграда е за разрушаване и коя не? Това показва отново само едно,че има субективно разрешаване , а не законно и ГЛАВНОТО, ЧЕ ЗУТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА СЕ РАЗРЕШИ ДА СЕ УЗАКОНЯТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СГРАДИ!!! Това покзва,че ЗУТ не работи за хиляди случаи от живота! Тези съществуващи /незаконни според ЗУТ/ сгради са толкова опасни, колкото и бъдещите с тази разлика,че бъдещите са едни имагинерни сгради за които се изискват МНОГО ПАРИ!

Държавата за сетен път показа само едно - че няма нормални закони и че няма прагматично мислене!

В същото време Плевнелиев непрекъснато говори,че ще е прагматичния президент! :-)
...но той толкова много говори,че вече няма значение какво говори :-) ... същото прави и Лилито Павлова :-) която обеща,че ще даде земя от онази която е в шубраците и където биха снимали филми на ужасите... дори и теоретично ще минат няколко години само за инфраструктура до това място, а когато няма финансиране и нормални закони? На отец Иван не му трябва дива земя и напразни обещания, а реални сгради и нормални закони,регулации....и милиони левове! А павлова сега ще харчи от народните пари за да изгради специален офис,който ще се оборудва и ще има на щат секретар,който да координира изваждането на документите за построяването на новите сгради....ако се намерят пари от дарители! Що за глупаво решение на Лиляна е това? И от къде на къде ще харчи народни пари за нещо което има много п-просто разрешение- узаконяване на съществуващите сгради! както правителството узакони незаконните писти на ЮЛЕН на Банско така да узакони и приюта на отец Иван!

В същото време се говори,че трябва да се спазват правилата, а е очевадно,че правилата не се спазват,сега държавата в лицето на ДНСК не ги спази! ЗАЩОТО ПРАВИЛАТА СА МАЛОУМНИ !!!!

ВЕРНОТО ЗАГЛАВИЕ Е: Сагата с приюта на отец Иван продължава,без реални гаранции,без срокове и без финансиране от държавата!Сега държавата не спазва ЗУТ т.е. е закононарушител!

Държавата за поредн път приложи един от чиновническите си трикове да отлага едно решение не от загриженост , а вследствие прекалено големия обществен шум! Само това спаси ЗА СЕГА отец Иван !

Ако държавата имаше прагматично мислене щеше да узакони сградите, ако трябва и след петорна експертиза от строителни инженери,че сградите са функционални и безопасни, защото ако са опасни, децата трябва незабавно да освободят приюта! Сигурен съм обаче че сградите са безопасни поне колкото новото строителство! Най-голямото Варварство е да се разрушават функционални сгради във време на драматична финансова криза и да се опорочават даренията на хиляди хора, аз също съм дарявал за този приют и съм силно огорчен от липсата на държава и ново Мислене. Държавата показва за сетен път,че е под действията на Лукавия !!!

Сега предстоят да се приемат поредните 42-поправки в ЗУТ за 10 години и сега е времето да се промени ЗУТ в полза на народа , а да не е срещу народа и срещу случаите от живота в които ясно се показва,че в този вид ЗУТ не работи! Трябва да се даде възможност да се проучи всеки проблемен случай дали може да бъде узаконен.първо държавата има полза от това защото имаме стотици незаконни обекти на държавата и общините. например почивната база на Министерски съвет в чашката на яз.Искр, например Проходът на републиката,например 500 км. пътища в цяла българия ,например стадиона в Пловдив и т.н......Стига лукавост от страна на държавата!

Дано Новата година ни донесе - нормлен ЗУТ, Истински Прагматични политици,,които мислят с главите си и носят отговорност не на думи, а с писмените гаранции и положени подписи под това което обещават !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.12.2011, 11:20

1 Любомир Василев | 22.12.201111:39

Как може да се говори за бутане на тези згради в които живеят хора изпаднали в потресаващо трудно положение .Хора за които държавата не си мърда и малкото пръстче отхвърлила ги е като съществуващи.И вместо да помогнат на този самарянин който им върши тяхната работа те му слагат прът в колелото.Къде е българската Коледа сега на разни изхвърлячи дето си правят пиар. Нека сега държавата се вземе в ръце и направи нещо по въпроса за този който прави нещо истинско и да подчертая БЕЗКОРИСТНО за изпаднали в нужда хора.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани