Lifecafe

Салата "Цезар" и песто от босилек

Стоян Георгиев 17.04.2012, 11:29 (обновена 17.04.2012, 18:31)

5 от 5 снимки Назад Напред

салата цезар с пиле

Здравейте,

Празниците приключиха и за днес сме ви подготвили едно леко и приятно предложение със "Салата Цезар" и песто от босилек. Много лесно се приготвят и двете и са невероятно вкусни.

Опитайте пестото с малко масло и хубав хляб.

Салатата с чаша бяло вино ще ви вдигне тонуса след първия работен ден.

Начин на приготвяне на "Салата Цезар"

Мариновайте пилешкото месо с 2-3 с.л. зехтин, 1 с.л. горчица, мащерка, сол и черен пипер. Изпечете в загрят тиган - скара. Готовото пиле нарежете на филийки. Накъсайте салатата в голяма купа. Пригответе дресинга: счукайте чесъна и филетата аншоа до получаването на паста.

Прехвърлете в купичка и добавете зехтина, соса, горчицата и майонезата. Подправете с лимоновия сок и оцета и добавете малко ситно настърган пармезан. Разбъркайте всичко до получаването на емулсия.

Препечете филийките хляб и всяка натъркайте с чесън от двете страни. Нарежете на еднакви кубчета. Може да добавите няколко чери доматчета за цвят.

Подредете салтата в подходяща чиния. Сложете пиле, крутони и залейте с дресинга. Завършете с пармезан на филийки. Полейте с малко зехтин.

Песто от босилек

Измитият босилек нарежете на едро. Обелете чесъна и нарежете на филийки. Сложете нарязания на кубчета пармезан в блендера и настържете на не много дребни парченца.

Добавете босилека и чесъна и сложете част от зехтина. Добавяйте продукти до изчепването им. Прехвърлете смлените продукти в купичка и провете гъстотата на пестото.

В зависимост от това за какво ще го ползвате може да добавите още зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Опитайте, много е лесно, а е страшно апетитно.

Добър апетит и успешна седмица.

Oще: home cusine  босилек  песто  салата  храна  цезар 


Още от Home Cusine

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.