Lifecafe

Панакота крем

Стоян Георгиев 23.01.2013, 15:03 (обновена 24.01.2013, 08:34)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Ето ви един лесен за приготвяне крем - ако се налага да измисляте някой бърз десерт или просто ви се хапва нещо сладко.

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната с половината захар - колкото да се затоплят, но без да завират.

Разтворете желатина в студената вода и разбъркайте добре.

Свалете сметаната от котлона и смесете с желатина.

Добавете няколко капки ванилова есенция или екстракт.

В купа разбийте киселото мляко и добавете сметановата смес. Разбъркайте добре.

Разпределете сместа в чаши. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за поне 3 часа.

В малък съд сложете замразените ягоди и оставете да се отпуснат леко и да отделят течност.

След 4-5 минути добавете останалата захар и намалете котлона.

Гответе, докато сместа стане с гъстотата на сладко - или, ако ви харесва, я оставете по-течна.

Пресипете в купичка и охладете. Овкусете със ситно нарязана мента.

Поднесете панакотата с няколко лъжици от ягодовата смес и стръкче прясна мента.

Може да приготвите панакота и в купички, като ягодите са на дъното на купичката и преди сервиране обърнете в чинийка.

Тогава може да ползвате повече желатин, за да е по-устойчива сместа.

Добър апетит.

Oще: home cusine  десерт  крем  сметана  храна 


Още от Home Cusine

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 24.01.201323:38

Отлично, а сега чакаме рецептата за малеби с оцет!
   

оценка

+0 -0