Lifecafe

Панакота крем

Стоян Георгиев 23.01.2013, 15:03 (обновена 24.01.2013, 08:34)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Ето ви един лесен за приготвяне крем - ако се налага да измисляте някой бърз десерт или просто ви се хапва нещо сладко.

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната с половината захар - колкото да се затоплят, но без да завират.

Разтворете желатина в студената вода и разбъркайте добре.

Свалете сметаната от котлона и смесете с желатина.

Добавете няколко капки ванилова есенция или екстракт.

В купа разбийте киселото мляко и добавете сметановата смес. Разбъркайте добре.

Разпределете сместа в чаши. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за поне 3 часа.

В малък съд сложете замразените ягоди и оставете да се отпуснат леко и да отделят течност.

След 4-5 минути добавете останалата захар и намалете котлона.

Гответе, докато сместа стане с гъстотата на сладко - или, ако ви харесва, я оставете по-течна.

Пресипете в купичка и охладете. Овкусете със ситно нарязана мента.

Поднесете панакотата с няколко лъжици от ягодовата смес и стръкче прясна мента.

Може да приготвите панакота и в купички, като ягодите са на дъното на купичката и преди сервиране обърнете в чинийка.

Тогава може да ползвате повече желатин, за да е по-устойчива сместа.

Добър апетит.

Oще: home cusine  десерт  крем  сметана  храна 


Още от Home Cusine

Webcafe.bg трие коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов или етнически признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 24.01.201323:38

Отлично, а сега чакаме рецептата за малеби с оцет!
   

оценка

+0 -0