Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Паламуд с анасонов сос

Паламуд с анасонов сос Снимка: Стоян Георгиев
Паламуд с анасонов сос Снимка: Стоян Георгиев
Паламуд с анасонов сос Снимка: Стоян Георгиев
Паламуд с анасонов сос Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

днешната рецепта ни сподели и приготви нашият приятел Янко Морунов.

Освен нея утре ще видите и едно чудно "Пиле териякки" отново по негова рецепта.

Сложете мастиката да се изстуди, преди да приготвите тази невероятно вкусна риба.

Някои мои приятели смятат, че е тлъста и я предпочитат на скара или веяна.

Опитайте нашата рецепта.

Начин на приготвяне

Филетирайте рибата, почистете костите, срежете филетата на порции и ги подредете в намаслен съд .

Овкусете месото със сол и черен пипер и полейте с малко зехтин.

Оставете за 15 минути, през това време загрейте фурната на 220 градуса.

Нарежете сушените домати на филийки.

В касерола загрейте 2-3 с.л. зехтин  и запържете сушените домати, лукчетата и каперсите за 7- 8 минути, като бъркате често.

Сложете още малко зехтин, налейте алкохола и оставете още 5-6 минути, да за се изпари.

Поднесете 2 парчета месо за порция, полято със соса и поръсено с малко пресен риган.

Добър апетит.

 

Най-четените