Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пролетни рулца с пиле

Пролетни рулца с пиле Снимка: Стоян Георгиев
Пролетни рулца с пиле Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

"Попътувайте" с нас към Далечния Изток, за да сложим нещо китайско на трапезата си. Избрали сме пролетни рулца.

Преди да започнете да готвите, ще трябва обаче да си напазарувате някои специфични за ястието продукти. Ще ги намерите с малко повече обиколки в София.

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като смесите ситно нарязания чесън, нарязаните на колелца люти чушки и останалите продукти. Разбъркайте добре, посолете леко и оставете в хладилника.

Нарежете зеленчуците на тънки филийки, а след това на жулиени. Пилешките гърди нарежете на лентички, а чесъна на филийки.

В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете пилето, като бъркате често, докато остане на мазнина. посолете и подправете с черен пипер. Добавете чушката, а след 5 минути и моркова.

Сложете тиквичката, а малко по-късно и зелето.

Зеленчуците не трябва да се запържват, а само леко да омекнат, като отвътре са хрупкави.

Проверете готовността на пилето и налейте оризовия оцет, соевия сос и оризовото вино.

Разбъркайте добре, за да се овкусят зеленчуците и оставете сосовете да се изпарят.

Сипете гореща вода в подходяш съд и потапяйте всяка оризова кора за 10-15 секунди, за да омекне. Поставете кората върху чиста памучна кърпа и в единия край сложете от плънката.

Завийте на стегнато рулце - заради нишестето от ориза краят на рулцето ще се залепи и няма опасност да се отвори при пърженето.

Готовите рулца пържете в силно загрята мазнина до получаването на златиста коричка.

Поднесете със соса.

Ако ви се струва прекалемо мазно, спокойно може и да не пържите рулцата.

Много вкусни са и сурови.

Добър апетит.

 

Най-четените