Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Кулинарен лукс от Европа на българската маса за Коледа

По Коледа е важно да се придържаме към правилото, че който хапва, зло не мисли.

Тази година Коледа ще бъде различна - хармонична, изтънчена и предлагаща на всекиго по нещо. Това ни поднасят Kaufland България, заедно с които ви въвеждаме в кулинарния език на тяхната празнична брошура.


Ако трябва да опишем тазгодишната Коледа с една дума, то тя е изтънчена. Особено що се отнася до празничната маса. При това няма да пренебрегваме традиционните български ястия, напротив - като допълним баницата с тиква, постния боб и сармите с нещо различно и луксозно, което да погали вкуса ни.

Понякога пуйка с кестени не премахва магията на празника, а точно обратното - прави го различен и еднакво приятен с този от минали години. Основното правило е, че важно е семейството, а след това и кухнята - колкото по-различна, толкова по-забавно и хармонично.

Защото в крайна сметка по Коледа е важно да се придържаме към правилото, че който хапва, зло не мисли.

Кулинарният език на Коледата в Европа е почти толкова богат, колкото и страни има на континента. Традиционните коледни ястия са запазена марка на всяка нация и всяка фамилия. Затова те заслужават да им се отдели специално внимание.

Ако бяхте французи, на вашата празнична маса щяха да присъстват печени охлюви с масло и бутилка MOET. Ако бяхте испанци, Коледата щеше да е една идея по-топла, а чинията ви - една идея по-морска, отрупана с морски дарове и сьомга. Ако бяхте италианци, вероятно езикът ви щеше да тръпне в очакване на експлозивно блаженство от сирена - от Пармиджано до Грана Падано.

Е, може да не сте нито едни от изброените, но вашата коледна маса може да заговори на богатия кулинарен език от изтънчени вкусове, който тази година ни разкриват Kaufland България с тяхната специална селекция от коледни предложения.

Селекцията предлага всичко, с което бихте искали да поглезите небцето си - изтънчени храни от А до Я за специалните празнични моменти с вашите близки и приятели.

Две са нещата, които отличават тази селекция: 1) не можете да намерите продуктите в нея навсякъде; 2) никъде не можете да намерите тези продукти на толкова добри цени. Празничната брошура на Kaufland България умело събира най-добрите моменти от изтънчената европейска кухня и ги предлага на тазгодишната коледна трапеза на своите клиенти в България. Независимо какво обичате да хапвате по празниците, разнообразието от предложения в тази брошура е достатъчно голямо, така че няма шанс да останете недоволни.

За да не бъдем голословни, предлагаме ви нашата „легенда" от луксозни европейски коледни рецепти, които ще разпознаете в продуктите от селекцията на Kaufland България.

Изтънченият вкус на френската Коледа

Винаги когато става въпрос за лукс, се сещаме за френското MOET. Марката е основана през далечната 1743 година, така че е напълно в реда на нещата една бутилка да се продава на такива цени. Не и тази Коледа.

Французи или не, едва ли има по-добър начин да посрещнете този празник (и/или Нова Година) с бутилка МОЕТ. Този път можете да рискувате и да си го позволите - джобът ви няма да олекне, гарантираме.

За любителите на по-твърдия алкохол е арманякът Prince de Conde. Останалото върви горе-долу с всичко - терин Jean Brunet по традиционна френска рецепта, деликатес от угоен патешки дроб, розе, Chardonay, Sauvignon Blanc и всичко останало, което ще придаде на Коледата ви френски привкус, без да я направи кичозна.

Допълнителна информация за любителите на френската кухня: пуйката с кестени е традиционно ястие за тази страна, пастет фоа гра (върху тънки препечени филии), охльови по бургундски, миди „Сен Жак", и разбира се, десерти в промишлени количества.

Коледа без морски дарове не е Коледа за испанците

Скариди, супа с морски дарове, салата с риба тон, авокадо и червен портокал, лаврак, калкан, пастърва... всичко това е Коледа в Испания. Ако сте пропуснали Никулден, то не е никак лоша идея да направите изключение тази година и да си подарите празничен обяд с морска храна. Пушената сьомга от каталога е напълно приемлив вариант, също маринованите скариди или миксът от калмари, миди и стриди.

И понеже не всеки (дори в Испания) обича риба, Kaufland включват в каталога и няколко испански месни деликатеса, заради които с лека ръка ще отметнете бахура на баба ви.

Какво друго ви трябва в Русия?

Мислите си, че е лесно да преживееш Коледа в Русия. Със сигурност е красиво, ако се намирате в претъпкана с хора стая, вътре гори огън и алкохолът е достатъчен да сгрее и стадо бели мечки. А една от първите асоциации с руските питиета е водката. Beluga e руският MOET.

Толкова по темата. Относно с какво да я комбинирате - почти всичко е позволено. Но по Коледа в Русия обикновено започват с гъбена супа (или традиционният за тях борш), туршия, червен боб с картофи и моркови или гъска с кисел сос (след края на поста, разбира се).

Италия си е Италия

Италианската кухня е винаги обичана, особено за Коледа. На Бъдни вечер италианците също ядат риба - най-вече морска змия. Домашно приготвена паста с плънка от месо, пъстърва с печени чушки, тортелини с бульон, туршия от ряпа със запечена свинска наденица и ако държите на авторитета на триумфално разположеното месо в средата на масата - печено агне с картофи.

Но Коледа е време да се поглезите и да си доставите удоволствие с любими ваши продукти - така че италианските вкусотии са много добър избор!

Относно каталога - той изобилства от италиански изкушения - бадемовият ликьор, сирената Пармиджано и Грана Падано и маслиновото масло могат да бъдат точката на всяко ястие.

Специалната селекция от празнични предложения в луксозната брошура на Kaufland можете да намерите в хипермаркетите на веригата в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе от 11.12.2017 г до 07.01.2017 г.


 

Най-четените