Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пълнени тиквички с пиле и зеленчуци

Пълнени тиквички с пиле и зеленчуци Снимка: Стоян Георгиев
Пълнени тиквички с пиле и зеленчуци Снимка: Стоян Георгиев
Пълнени тиквички с пиле и зеленчуци Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Такива тиквички не бях виждал. Излязох до пазара наблизо, за да купя плодове, зеленчуци и подправки.

Бяхме решили да правим друга рецепта, но когато ги видях, не можах да се удържа.

Начин на приготвяне

Отрежете капачета на тиквичките и с лъжица издълбайте вътрешността. Запазете част от нея за пълнежа.

Подредете тиквичките в тавичка, посолете и поръсете с черен пипер вътрешността и налейте по малко зехтин.

Разнесете добре мазнината по вътрешността на тиквичките и печете 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Почистете пилето, измийте го и нарежете на малки кубчета.

Нарежете картофите на тънки филийки, а след това на кубчета. На кубчета нарежете и чушката, лука и чесъна на ситно.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото, докато побелее от всички страни. Добавете картофа и гответе, като бъркате често.

Сложете половината от чушката, лука и наситнената вътрешност на тиквичките.

Бъркайте често и проверете готовността на картофите. Те трябва да са почти напълно готови.

В края сложете чесъна и топеното сирене. Оставете сиренето да се стопи и да спои сместа и свалете от котлона.

Поръсете сместа с малко пресен копър, разбъркайте добре и с лъжица напълнете тиквичките.

Печете тиквичките 25-30 минути на 180 градуса.

В малък тиган или тенджерка загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете добре останалата чушка.

Сложете царевицата и чесъна и разбъркайте, за да се овкуси царевицата и да се затопли.

Поръсете със ситно нарязан копър и разбъркайте. Прехвърлете в купичка.

Поднесете тиквичките с царевицата за гарнитура и млечен сос с чесън и копър.

Добър апетит.

 

Най-четените