Lifecafe

Защо жените спят с по-млади мъже?

Цвета Врангова 13.09.2011, 12:02 (обновена 13.09.2011, 13:02)
деми мур

Снимка: © Getty Images

А Д ще продължава да спи с бронзираното тяло на много по-млад мъж и да се смее като луда

Оня ден моята неповторима Д, която минава четиридесетте и би изгълтала бастун, ако това ще я направи по млада ми каза следното: "Плячката е по-вкусна като си поиграеш с нея"...

И отпраши с перфектно удължената си руса коса с перфектната си кола към поредния бутик, към поредния бизнес-график, заради който, убедена съм, ще филира косите си с цвят на шампанско и вероятно ще скъси перфектния си маникюр, с който докосва стегнатия гръб на мъжа, с когото се люби.

После в минирокличка на Dolce&Gabbana ще танцува до късно в някой бар, ще се прибере с някой два пъти по-млад от нея, ще прави страстен секс - какъвто само жените над 30 могат. И ще изпие чаша шампанско за лека нощ и от задоволство, което изпитваш когато си имала онова което искаш.

Д е лъскава, запазена и ухае на скъп парфюм, на недоизречени желания, на жена без възраст и с минало, на много спечелени битки, на големи хартиени пакети с надпис Prada и най- вече- на непукизъм, защото спи само с по-млади мъже и все по-хубава става, честна дума.

Защото тя е от онази категория жени, които сключват сделки и знаят цената на всичко, но най-вече на собствените си желания. Дълго мислих над това и понеже не намерих отговор, реших да и звънна и най-сериозно да я попитам: "Какво ,по дяволите намираш в някой, който може да ти вика лельо?"

Д, която спи много, никога не прекалява с размишленията и винаги има чифт нови обувки, с които да потанцува, се засмива като жена, която много отдавна е спряла да се тревожи - кога ще ражда дете, кога ще прави кариера и как ще изплати панелката в Люлин. "Защото ми оправят настроението" и щраква слушалката.

Реших да питам най-добрия си приятел П, който беше влюбен в една единствена жена и тя се оказа с 14 години по-голяма от него. "Защо, спиш с нея, казвам аз, толкова ли няма млади момичета за тебе? Че тя може да ти бъде леля! Обяснява ми, че по-зрелите жени знаят какво искат и второто е, че само те дават на мъжа усещането за лова, усещането за преследването на жената, която вече всичко е имала и много добре знае, че това не е връзката на живота й.

С възрастта, да си го признаем, има едно загубване на радостта от у жените. Има едно емоционално нехайство, което те освобождава от скрупулите ти. Обаче има и похабяване, има и онази доза отегчение от мъжете на твоята възраст, която горчиво лежи в ъгъла на стаята.

Биологично погледнато жените и мъжете все се разминават. На 30 мъжът е в сексуалния си връх, а жената започва да се преоткрива. На 40 и повече мъжът тепърва преоткрива прелестта на следобедната дрямка в любимото си кресло, когато жената открива своя абсолютен сексуален връх.

И най-лошото от всичко е, че тъкмо сме открили радостта от секса без никакви задръжки, приели сме собственото си тяло и искаме да му се отдадем, това вече не представлява съшия интерес за връстниците ни.

А младият мъж е жаден, той тепърва се учи как да задоволи себе си и жената в леглото си. Той е спонтанен и неуморим и най-вече - кара те да се чувстваш млада, да пиеш шампанско, да живееш за мига и да не мислиш кое е забранено и кое разрешено.

Сетих се за Д, която утре в 8 ще излети за Брюксел, и ще бъде блестящ пример на работеща успяла жена в костюм на Gucci - и вероятно всички ще мислят за нея като за супержена, но никой няма да предположи, че снощи 20-години по-младото й гадже е сипвало шоколад в ключиците й.

Д знае, че той ще се заглежда по по-млади жени и че вероятно ще трябва винаги тя да плаща сметките. Но пък той ще й го връща под формата на чиста емоция, на радост, която губим през годините. Д е наясно, че той няма никакво място в нейното ежедневие, но нощите с него си струват да приемаш истината, такава каквато е.

Независимите жени, минали многото битки, знаят цената на всичко и колкото и да е цинично, умеят да я плащат. И знаят как да се ценят. Ето я Д, силна и малко цинична, лъскава като шоколадов трюфел - сигурно е, че тя никога няма да се излежава чисто гола с някой изхабен домашен лъв.

Тя е тигрица, а те винаги намират себеподобни. И напук на клишето, че възрастта е точно толкова на колкото се чувстваш, напук на стереотипите, че ето на старата лъскава чанта ще вечеря агнешко, за всичко това се изисква смелост. И малко непукизъм, и много увереност в себе си.

Някъде четох интервю с Деми Мур, която би шута на Брус и взе 20 години по-младия Аштън. И докато иронично си мислех, че Деми трябва да е в затъмнението на менопаузата, та да си мисли, че може да задържи някакъв младок с изскочила адамова ябълка и набола брада, когато е ясно, че бръчките й са видими, а пластичните операции чукат на вратата, прочетох следното: "Той просто кара сърцето ми да бие".

И я оправдах. Деми, близо на 50, сигурно се убива от фитнес, тича като луда, за да запази и последната капка младост, която може да живее само и единствено, ако си избрала да рискуваш. Да съхраниш онова, което те кара да се чувстваш жива, млада, влюбена...

Обикновените жени, които живеят с обикновени мъже - безлично, сиво и сигурно под аспираторите на кухнята си - някъде дълбоко в кътчетата на умореното си съзнание си спомнят за онези 20 години, когато някой ги е носил на ръце и смехът им е отеквал по всички етажи на олющения блок.

А Д ще продължава да спи с бронзираното тяло на много по-млад мъж и да се смее като луда, защото е свободна. Д може да рискува. И знае, че и да изгуби, е правила онова, което кара сърцето й да не спира да бие.

Oще: агнешко  секс  сърце 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.01.2012, 21:19

133 Лилит | 11.01.201223:33

Естествено, защото по-младите мъже са по-потентни. По-приятни за окото. По-нормални. Не са толкова цинични.
вече след 35 години мъжете почват много да се променят. Към лошо, що се отнася за секса. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.12.2011, 10:30

132 Тодор от Варна | 05.01.201214:55

http://www.webcafe.bg/id_740506975/slide_1_We_love_Demi_Moore
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.12.2011, 10:30

131 Тодор от Варна | 05.01.201214:55

http://www.webcafe.bg/id_740506975/slide_1_We_love_Demi_Moore
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 22:54

130 Nikola Aslanov | 30.09.201112:22

Напоследък се носят слухове, че Деми и Аштън ще се разделят 'щото много й кръшкал. Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.09.2011, 05:17

129 Владимир Пунджев | 23.09.201105:56

Много ме кефиш! Наистина. Ние също бихме искали, абе искаме си го, да спим с по-млади жени, но не това е същността. Тя, там вероятно е в библията. Ако ли не е менте. Ще се радвам да се видим: 0888 667 449
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 23:38

128 emilia | 16.09.201119:34

Към Milena Gogeva | 13.09.2011 15:38
"Браво, Калояне! Въпросът е какво им куца на младите мъже, та спят със стари жени. Понамирисва ми на патология, не мислиш ли?
Честно, от тая тема взе да ми писва...
Такива жени няма, повярвайте ми! Това са пълни глупости. Жените спят с по-млади мъже:
1. защото такъв намерили...това се закачило /няма нищо по-страшно от не... жена/
2. защото...е влюбена.
А не защото "знае какво иска"...Описаните в статията жени съществуват само в сериалите и във фантазиите на комплексарките."

Значи ако мъж спи с жена, 20 г. по-млада от него, не е патология, а обратното е патология! Ебати дискриминацията, ебати чудото!
Лично аз също си падам по по-младите от мен. Ако дадената кака е достатъчно хубава, момчето нама да се заглежда по други. Дори и момичето да беше по-младо, ако момчето е склонно да си криви врата по други, пак ще го прави.
Много ми хареса статията!!! Жени, следвайте сърцата си, радвайте се на свежи млади красавци!!! Само веднъж се живее.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

127 Georgo D' Tomazi | 15.09.201121:41

Не споделям вижданията, но за мен е важно не КАКВО а КАК е написано. А това е написано много добре. Браво. Стройно, ясно, нескучно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2011, 20:37

126 Ridik Ivankin | 15.09.201120:19

Заради рендосването - по-амбициозно е при младите мъже, а и по-дълго им се прави секс.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

125 Мина | 15.09.201120:12

Friedman, прав си за този случай. Аз само коментирах защо една жена се фука с маркови дрехи- и заради фукането със състояние и да привлича мъже. Нали пише, че тв плащала все сметката. Ами и още енд апримамка за младите мъже. Намига Иначе има и богати и преуспели млади мъже, ама и жената и мъжа като са богати, това значели любов- хмммммм, откъде пък такъв извод??? Точно пък богатите могат да си позволят и да имат повече интимни развлечения (а другите богати са от техния кръг и тях срещат най-вече!) без да влагат сериозност! Просто lifestyle.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.07.2011, 20:08

124 FRIEDEMANN | 15.09.201115:47

Мина
Аз мисля,че говорим за сценария млад мъж и по-възрастна жена.В такава комбинация и говорейки само и единствено за секс,не виждам кой млад мъж ще гледа жената колко е наконтена и какви маркови дрехи носи.Ще я опъне и ще си тръгне доволен.Ти почваш да вкарваш въпросителни,ако мъжа бил богат.Ами ако е такъв(Аштън Кътчър и Деми Мур),то той би бил с нея от любов......А за секс туризма на лелята от статията става ясно,че тя любов не търси,а секс с млади мъже.
   

оценка

+0 -0