Има ли живот за грозните жени? | webcafe.bg
Webcafe

Има ли живот за грозните жени?

Ники Русиновски Ники Русиновски
18.04.2010, 14:52 (обновена 19.04.2010, 07:39)
самота

Грозна значи самотна...

Жената е негърът на света, беше казал Джон Ленън. Какво ли е тогава да си грозна жена?

Сигурно сте ги виждали. Те гледат във върховете на обувките си. Говорят малко, само когато ги питат нещо, като дори и тогава се случва да заекнат или да се объркат. Облечени са невзрачно, често в черно и други тъмни тонове, но не защото са готици. По дефиниция са с малки цици, голям задник и ниско самочувствие.

Никой не иска да е приятел с тях. Мъжете не ги забелязват, а жените странят от тях. Ако имат приятелка, тя ги използва като кошче за душевни отпадъци и компаньон, когато няма с кой друг да излезе някъде. Те живеят чужд живот, защото нямат свой. Ако въобще тяхното може да се нарече живот. Грозните жени...

Стоп! Разплакахте ли се вече? Напразно. Колкото и да се напъвам, трябва да си призная, че не познавам нито една грозна жена. Поне не и в смисъла, който вложихме дотук. Непривлекателни жени - колкото искате: глупави, досадни, противни като нрав и характер. Физически не твърде привлекателни също има достатъчно - твърде ниски, твърде високи, твърде слаби, твърде дебели.  Без цици или обратно - с огромни трудно подвижни млекоцентрали.

Всяко по-значимо отклонение от някаква условна норма неизбежно те изпраща в раздела на не дотам привлекателните жени. Но това не прави една жена грозна. Тук влиза в сила отдавна известната максима, че за всеки влак си има пътници.

Две мои съученички се омъжиха още докато бяхме в гимназията. Не бяха нито най-хубавите, нито най-глупавите, нито най-каквото и да било - съвсем обикновени момичета.

За всеобща изненада обаче една от първите, които се омъжиха след като завършихме, беше Ани - най-пълното момиче в целия ни курс. Със стотината си килограма и осанката си на добродушен хипопотам тя никога не е била обект на момчешкия ни интерес. Ако щете вярвайте, но Ани е омъжена и досега - години след като мнозина от нас се разведоха. Има две деца, свалила е десетина килограма и изглежда съвсем приемливо за възрастта си. Никой не би посмял да нарече тази жена грозна, а и не помня тя някога да се е възприемала като такава. Беше жена без излишни претенции, но с достойнство.

Ива е друга моя съученичка - също пълничка, но и доста ниска, а и в училище не блестеше с особен интелект, честно казано. Ива обаче се държеше точно като описания по-горе тип „грозна жена". Омъжи се за някакъв мъж, за когото клюкарките в квартала шушукаха, че бил циганин. Трудно бихте им повярвали, ако видите прекрасното й дете. Не след дълго обаче той я напусна. Ива и сега не е сама, макар да не е станала по-привлекателна с годините. Новият й мъж обаче е нисък, плешив, груб, злобен, пияница, комарджия и побойник. Не работи нищо, тя издържа и тримата със заплатата си. Той пък й изневерява - и това го знаят не само клюкарките.

Със сигурност Ива не е щастлива, но явно цената, която плаща, й се вижда приемлива на фона на това да е сама. И днес Ива още гледа в краката си като се прибира вечер в къщи покрай насядалите около входа комшийки.

А сега - най-интересното: познайте какво работи Ива? Ако щете вярвайте, но тя е... директор! От една нейна дума или жест зависят няколкостотин души. В къщи обаче Ива е роб - на собственото си ниското самочувствие.

Да го кажем така - наистина грозните жени са изключение, единици, нелепа случайност в играта на гените. Непривлекателните са доста повече, но дори и тях трябва да ги броим за такива доста условно. Обикновено те имат някакъв явен „дефект", но почти без изключение той е компенсиран с няколко други „ефекта".

Грозна ли е пълна жена с големи, добре оформени, а понякога дори и твърди цици ала Памела Андерсън? Познавам мъже, които биха лазили, за да имат такава жена. Познавам и такива, които са давали луди пари покрай такива жени. Знам и такива, които си падат по ужасно слаби момичета, а малките им цици направо ги очароват. Самият аз дълги години - че и досега - обожавах високи жени, дори по-високи от мен. После открих секса и - простете - заедно с това направих откритието, че нисичките жени имат някои неподозирани, но твърде важни предимства за един, хм, да го кажем среден по размер тук-там мъж...

Може ли да бъде наречена грозна жена, която има физически недъг, например куца, но е интелигентна, а на лице и тяло изглежда съвсем нормално, да не кажа направо секси? Мога да давам още примери, но отговорът ще бъде все този - външността има голямо значение, но в повечето случаи не тя е решаваща. Тогава кое предопределя отношението към една жена като към „грозна"?

Поли е една жена на 33. По собствените й признания, тя се възприема като грозна и цял живот е страдала от това. Идеята, че е грозна, й дошла в пубертета, когато установила, че няма цици. Поли е средна на ръст, слабичка, наистина няма цици, но има фигура, за която принципно би мечтала всяка жена - каквото и да облече, й стои перфектно.

Та, уплашена от това, че мъжете няма да я искат, Поли се отдала на безразборен секс - години наред лягала с всеки, който бил навит, а мъжете, знаете, трудно отказват... За повечето от нас това би било достатъчно доказателство, че макар и без особен бюст, мъжете я харесват. Но Поли не мислела така.

Все пак, един ден срещнала мъж, за който й се приискало да се ожени. Не го познавам, но предполагам, че е бил нещо повече от останалите, за да поиска точно него. И тя се оженила, после родила две деца, после като всички останали - нищо забележително. С тази разлика, че Поли днес е дори още по-нещастна от преди. Защо?

Поли го обяснява така - ами аз съм грозна, нямам цици. Кой би се омъжил за мене? Не и някой истински мъж, само някой мухльо. Ето това е - значи той ме излъга, че е готин, а всъщност се оказа обикновен мухльо. Как да имам самочувствие, като живея с мухльо?!

Поли обаче не спира дотук. Бясна на мъжа си мухльото, тя започва да го тормози - физически и психически. Отмъщава му за това, че е мухльо, тоест, че се е оженил за нея. Иначе спокойният и приятен (по нейните думи) мъж в един момент не издържа на тормоза, избухва и й посяга съвсем физически -  напердашва я. (Как точно се случва това, също е любопитен въпрос , защото зад слабата си фигура Поли крие физика и мощ на едва ли не професионален кечист. Въпреки двойно повечето ми килограми, тя почти ме тушира при едно от физическите ни упражнения в групата по психодрама. В друго вбесената Поли така ритва стената от гипсокартон или нещо подобно, че отваря в нея половинметрова дупка...)

И тогава Поли мирясва. След като е набита от съпруга си, тя се затваря в себе си и дни наред страда - колко е нещастна за това, че е грозна и че има такъв съпруг-мухльо, който отгоре на всичко я пребива. Това трае до следващия път, в който тя отново започва умишлено да тормози съпруга си  („Той не е виновен, ама мене ме е яд на него" - Поли) и той отново я набива. Цилълът се затваря и Поли ту реве, че е жертва, ту самата тя е насилник. Психодрамата дава възможност да промениш нещата, ако желаеш, но Поли дори след като се вижда отстрани, твърди: „Не, така ми е добре".

Поли е събирателният образ на много жени, които твърдят, че са грозни, но реално единствено тяхното самочувствие ги определя като такива, а поведението им ги тласка в образа на вечната жертва, в който те хем са нещастни, хем се чувстват добре. Историята на Поли е само поредното потвърждение на друга една известна максима - животът е такъв, какъвто си го направиш...

Тази статия сигурно щеше да звучи различно, ако беше написана от жена. Но колежките настояха, че трябвало да бъде написана от мъж - защото хм, нямало да намерят жена, която да се съгласи да напише от първо лице какво е да си грозна.

Затова и ще завърша по мъжки.

Първо, наистина грозните жени са рядко изключение, а как мъжете възприемат една жена зависи в много голяма степен не от външността, а от самочувствието на жената.

Второ, дори и наистина грозните жени не трябва да се отчайват. Една от вечните и най-доказани мъжки мъдрости гласи: „Няма грозна жена, има недостатъчно пиян мъж!"

Затова да си кажем наздраве за мъдростта и нека така светът да стане по-красив!

Oще: грозни жени  жени  мъже 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

14 Мъц | 28.05.201519:49

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D0%B1_%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE

Нека силата бъде с вас и нека всеки "постигне катарзис".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

13 Мъц | 26.05.201519:21

Забравих да кажа... тая лодчица с тоя гребящия в неизвестна посока през мъгливото, дълбоко езеро, към неизвестноста... много ми напомня за един добър филм в който пациента направи профил на психиатъра си и беше прав до толкова че го изкара от нерви. Греби Ники, греби! Има диагноза за твоето състояние. Курса по "психодрама" няма да ти помогне обаче. Претани да харчиш пенсията на родителите си за глупости.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

12 Мъц | 26.05.201519:13

Не се бях смял до сълзи от... не помня от кога. Тази бълвоч, наистина ме разсмя до сълзи. Не мога да повярвам че това се случва. Не мога да повярвам, че тази кретения е публикувана. Не мога да повярвам че някой би се "литнал" по тези тъпотии. Какво става с форума?! Преди време, тук се дискутираха теми, които бяха важни и предизвикваха дебат. Що за помия е това?! На Ники никой не му пуска и той решава да напише статия. Статията се публикува и коментираме. Николайчо... напиши статия: "Има ли живот за психически обременените мъже?". Аз в кратце ще ти отговоря - НЕ. Дори и "грозните" жени, приятелче, ще те усетят от 300 метра или едно кафе и пак ще си сам с "меча" в ръка тая вечер. Не се интересувам от профилите на коментиращи и списващи, но за теб си направих труда. Нова генерация? димитър воев? Цивилизация? (играем по нощите игрички и пишем статийки ли бе куку?) Часът на милен Цветков?!? (тоя го прожектират след "Студио Х", когато всички са си легнали вече). Това ли правиш вечер? А курса по психодрама ме закла, уби, унищожи, претрепа, пречука и т.н. И в тоя курс няма да намериш нищо за клатене пич. С малки или големи, цици или гъзове, млади или стари, "грозни" или "красиви".... съжалявам че ще съм носителят на лошата новина, ама винаги ще си сам и жена няма да припари до теб (освен майка ти с която най-вероятно живееш).
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 26.05.2015, 16:05

11 kokon | 26.05.201516:10

Аз съм грозна жена. В лице- да уточня. Тялото ми беше прекрасно (бивша гимнастичка). Сега е просто нормално (като за 45 г.раждала жена, работеща 8 ч. на компютър и без свободно време за фитнес). Никога не съм страдала от грозното си лице, имала съм достатъчно ухажори, виждащи зад грозотата ми ведрия характер и чувството за хумор.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.10.2011, 16:15

10 Марчела | 26.05.201512:07

Хубава статия, Пляскане за автора.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2014, 10:57

9 Ван Бастен | 26.05.201509:51

Няма грозни жени! Като видя жени и си викам : Елате ми повече!!! Много щастлив
Майтапът настрана, само злобни жени не харесвам! Като се появи някоя такава и ме "затапи" няколко пъти , тогава изпадам в културен шок ... Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.04.2011, 21:47

8 Gl Ks | 06.04.201122:02

Като по-малка и на мен ми обясняваха колко съм грозна. Моите "добри" приятелки, сестра ми и още сума ти и народ се стараеха да поддържат това мнение за ме. Обаче Усмивка)) ама тия луди ли са, мъжете са на съвсем друго мнение. Сега когато съм вече по-опитна и съм наясно как въздействам на мъжете, ми е ясно едно: Хората имат нужда да тъпчат някого. Важното е да не се поддадете! Как така някой ще определя, че един бил грозен, а друго красив. Всички жени са принцеси Усмивка всииички. Аре цунки от мен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2010, 13:30

7 feministka | 27.12.201019:36

а какво ще кажете когато на жена със що-годе прилична външност съпруга и непрекъснато повтаря, че е грозна? И че, едва ли не, по милост се докосвал до нея? Но, в същото време иска тя да върши цялата къщна работа, че и за пари разчита на нея. Това е умишлено създаване на ниско самочувствие, защото ако самочувствието и е високо, този нещастник няма никакви шансове да я има за безплатна прислужница и спестовна касичка.
На жените ще кажа: дори и да не си красавица, никога не губи самочувствието и уважението към себе си. Балканските мухльовци само това и чакат: те си живеят удобно на гърба на жени с ниско самочувствие Смее се
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 06.06.2010, 18:43

6 мария русева | 13.09.201018:09

като се сетя за ивайла бакалова, маги желязкова, цеци красимирова, преслава и тем подобни, направо ми се объркват понятията... грозните жени са по-напористи и успяват в живота./не говоря за тия с комплексите- те могат и да са хубави, могат и да са грозни/.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.08.2010, 20:05

5 Румяна Лютова | 21.08.201020:06

Да си грозен е избор. А какво значи "красота", "грозота", все относителни неща...
   

оценка

+1 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.