Към мъжете | webcafe.bg
Webcafe

Към мъжете

Валерия Душкова 07.03.2012, 11:32 (обновена 09.03.2012, 08:50)
8 март

Снимка: © Getty Images

Няма как, в този полу пролетен ден от този, така начален месец в годината да не ви опръска еуфорията, разплисквана по улици и тротоари

Скъпи господа,

Да се празнува е нужно. Задружно! Имам към вас специфична молба: апелирам за искрена, смела мъжественост, когато настъпи Денят.

Аз и тази година заради вас ще се наглася! Ще си сложа по-късата рокля, любимия гланц, червените токчета и шала на точки. В четвъртък в нула часа започва осмият ден на третия месец, по-известен като Деня на жените.

Е, аз съм от тях - нееманципирана, леко отнесена, весела, типична мома

Подобно на вашата кокетна жена. Любимата. Знам я историята, че празникът бил "комунистическа измислица" за почит на трудещата се жена. Не е лошо. Вероятно тогава мъжете са почитали високо труда, а трудът, поделен и рамо до рамо с красива/работлива жена - какво по-добро от това?

Така заедно са строили... Града. Макар светът да се презастрои на места, култът към богинята Майка е действащ и досега. По-късно, докато растях, разбрах, че това е празник за много важна в живота ни дама. Познахте. Най-първа и най-важна е всяка Мама.

И мисля, бихте се съгласили, че това е доста красиво признание: снимка, саморъчно направена картичка, две-три търкулнати думи и малко букетче с канап. Всеки от нас е правил такива неща, подтикван от някоя госпожа - или на своя глава.

Това сгрява душата. Нашата/вашата майка определено заслужава зюмбюла. Заради грижата, за шамарите, за най-добрата чорба, за неспирните приказки за това-онова.

А после в живота ми нахлу Любовта

Бонбонени цветчета, с найлонова панделка, поднесени от любими момчета истински ме умиляваха на този ден. Пазих ги години наред. В кръгла кутия със спомени, с теменужена панделка по ръба.

Свидни истории с Пешо, Иво и Сашо още се съхраняват в шкафа с резето най-горе, в дясното отделение под рошавата ми коса. Помня, че учителят по математика не изпитваше момичета на 8 март. Спомням си с най-мили чувства за набития, плешив, леко свадлив господин, насмитащ момците пред дъската.

Няма как в този полупролетен ден да не ви опръска еуфорията, разплисквана по улици и тротоари. Знам, че ще зарадвате някого. С кутия сладки, бонбони, бутилка бира, скъпи вина. Със син минзухар, пръстен с диамант или рокля на жълти цветя. Все тая.

Изисква се единствено искреност

Ден, в който пак да покажете бълбукащи чувства признателност, радост, гордост и разбира се, суета. Като да пожелаеш "наздраве", "всичко добро", или "внимавай със стълбата, има боя". Още една причина да бъдете силно добри. Много е мъжко и храбро.

Харесваме рози, лалета, широко отворена врата. Предимство в трамвая, приятелско рамо със здрава ръка. Разходка с колата в 2 през нощта. Специалната поза под душа в банята. Прегръдка, изслушване и кимане на глава. Няколко танца, поклащане в ритъм. Всички жени ще се радват.

И надутата мацка с лъскава кола. Кресливата фръцла със зелена коса, бунтарката...

На бас се хващам, че и на вас ви е по-готино така. Под ръка с дъщерята, майката или с жената. Очаква се радост на всички нива. И печалба за търговците. Празнувайте и се целувайте, правете кексове/сексове. Предварително благодаря!

Oще: 8 март  ден на жената  жена  празник 


Още от Masters of Sex

Най-коментирани