Le Beaujolais Nouveau est arrive! | webcafe.bg
Webcafe

Le Beaujolais Nouveau est arrive!

Стоян Георгиев 15.11.2012, 13:28 (обновена 27.04.2016, 08:57)
Божоле

Днес светът ще посрещне една от най-веселите световни традиции - честването на новата реколта на Beaujolais Nouveau със задължителната Le Beaujolais Nouveau est arrive! (Новото божоле дойде).

Le Beaujolais Nouveau est arrive!

За Beaujolais Nouveau денят е винаги третият четвъртък на ноември. През 2012 г. посрещаме новото божоле на 15 ноември.

В четвъртък светът ще празнува една от най-веселите традиции - новата реколта на Beaujolais Nouveau със задължителната Le Beaujolais Nouveau est arrive! (Новото божоле дойде).

Успехът на Beaujolais Nouveau по света се дължи най-вече на Жорж Дюбьоф, топ производителят на областта Божоле, известен още като кралят на "Божолето". Той е най-големият производител на младото вино и неуморно го популяризира още от 1951 г.

Всички червени вина от Божоле са направени от 100% грозде от сорта гаме. Не можете да ги объркате, дори преди да сте ги опитали - свеж, сочен аромат, с апетитна киселинност, още преди да усетите плодовия полъх.

Beaujolais Nouveau 2012

"Гроздоберът през 2012 г. започна на 7 септември, и се възползвахме от отличните метеорологични условия. Качеството е много добро, отлично, но количеството не е достатъчно.

Докато добрите условия ни подсигуриха отлично зряло грозде, обемите за съжаление са твърде по-малки от миналата година. В момента сме в ситуация, при която търсенето надвишава предлагането, и срещаме затруднения да осигурим желаните от пазара количества в световен мащаб.

Общите характеристики за божоле нуво тази година са следните: Красив рубинено червен цвят с лилави оттенъци. Много приятни аромати, доминирани от аромати на червени горски плодове. На вкус изтънчено, свежо, плодово с добра структура и баланс", казва Жорж Дюбоф за реколта .

Как се сервира Божоле Нуво? Божоле е бутилирана свежест!

Винаги го охлаждайте. Поставете бутилката в хладилника само за няколко минути, докато се охлади на допир.

Експертите съветват да се консумира при температура между 13 - 16 С. Небцето ви ще бъде наградено с аромати на плодове и подправки.

Поставете бутилката в ледарка, сервирайте Божоле Нуво с леки ястия от месо и френски сирена.

Oще: божоле  вино 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

14 deowin | 16.11.201217:14

И Halla и ? са жестоки!
Добре, че могат да се намерят и в Ню Йорк..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

13 Borracho | 16.11.201212:14

За любителите на виното е най-добре да живеят в държава, която събсидира лозарството и винарството - така и хубавото вино струва смешни пари. Кеф ми е като ида в супермаркета и има 10 метра стилаж със 100 вида вино, от които наааай-скъпото е 10 евро. Е, разбира се има и малък шкаф с 15тина бутикови вина, но и те не са по-скъпи от 40-50 евро.
Та държавната субсидия прави цените супер ниски! Тва в БГ и в страните не-производителки го няма и за това хубавото вино струва скъпо, а евтиното е просто пълен синтетичен боклук.
Иначе в БГ пия само на Катаржина Естейт вината, Halla е хубаво, Enira i Enira Reserva са супер хубави. Разбира се Question Mark ми е любимото
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

12 паяка | 16.11.201211:21

Кул Аеросмит Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

11 паяка | 16.11.201211:17

Много щастлив Опсаааа, Метеорчеее! Супер брассекция на първото парче! Изтанцувах си го седейки на стола, както прави горан Брегович. Отивам на второто. Мерси за поздравите! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.04.2012, 17:34

10 Meteora | 15.11.201223:55

http://www.youtube.com/watch?v=rDZ1QzejZ78

Паяче,
Кажи на Трендафил да си налее една чашка с високо стълбче и кръгло столче и да си пусне е те туйцък!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 19.04.2012, 17:34

9 Meteora | 15.11.201221:34

http://www.youtube.com/watch?v=hjSj5lN5YAw

Паяк,
Поздрави за Трендафил!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 17.12.2010, 18:10

8 Hristo Petrov Mourtazov | 15.11.201220:54

Паяче,
И трите сорта си ги добивам от собствени лозя. Отговори на Трендафил следното:
1. Мускат отонел - за аромат.
2. Доколкото си спомням, знам само една народна песен, в която се пее за бяло вино. И тя звучи така: "Ой ти, бело винце, що не си червено!?"
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

7 deowin | 15.11.201220:29

Още един глас против нувото. Така и не разбрах каква е тая истерия около това вино - нищо особено не е. То и цената му такава де..
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

6 Bichkiiata | 15.11.201218:28

Т'ва каберне совиньон уби българските винени сортове, висока производителност, но бих казал стандартен вкус. Докато бях в морското 5 години се спукахме да го берем в Зидарово от средата на септември до краят на октомври.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

5 Bichkiiata | 15.11.201218:24

На мен божолето ми е рядко, мастилено сухо и кисело, може би заради туй го лочат тези които обичат по-леки вина. Сто пъти предпочитам младото вино в България на моето другарче Пепи дето фърга искри докато го точиш от бъчвата, но тогаз бяха други времена и други сортове - непроизводителни.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани