Печени домати, пълнени със сирене и босилек | webcafe.bg
Webcafe

Пълнени домати на фурна

Стоян Георгиев 03.08.2012, 10:39 (обновена 03.08.2012, 14:41)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Тази рецепта е толкова лесна за изпълнение, че може да приготвите храната, докато си седите в кухнята и си говорите как е минал денят ви.

Начин на приготвяне

Отрежете горната част на доматите и с лъжичка издълбайте внимателно вътрешността. Оставете леко да се отцедят, докато приготвите плънката.

В голяма купа сложете сиренето (ние ползвахме равни количества козе и краве сирене) и сложете 3 с.л. от вътрешността на доматите. Добавете нарязания на кубчета хляб и яйцата.

В блендер смесете листата босилек, нарязания праз и около 60 мл зехтин. Посолете и подправете с малко черен пипер.

Пасирайте всичко и проверете гъстотата - трябва да е с гъстотата на песто. 2/3 от тази смес изсипете в купата със сирената, а останалото запазете за гарниране на готовите домати.

Намачкайте добре сирената с хляба и останалите продукти, докато получите кремообразна смес.

Добавете нарязаните на филийки маслини, посолете и подправете с черен пипер.

Подредете доматите в тавичка за печене и посолете леко всеки домат.

Напълнете добре с плънката и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Плънката трябва да хване лека коричка, а доматите да се запекат.

Подредете отгоре нарязано на филийки топено сирене, кашкавал или моцарела и сложете във фурната за 7-8 минути, колкото сиренето да се запече.

Поднесете с пресен хляб и остатъка от пестото. Наоколо поръсете с малко хубав зехтин.

Добър апетит.

Oще: home cusine  домати  песто  сирене  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.