Телешко с печени чушки и домати | webcafe.bg
Webcafe

Телешко с печени чушки и домати

Стоян Георгиев 21.09.2012, 12:41 (обновена 25.09.2012, 10:06)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Съчетанието на печени чушки с доматен сос е добро. А с едно крехко телешко си е направо супер.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и сложете месото.

Пържете 10 минути, намалете котлона, захлупете с капак и пържете, докато остане на мазнина - като бъркате отвреме навреме.

Поръсете с малко мащерка, подправете с черен пипер и налейте виното.

Сложете капака и гответе още 15 минути на средно силен огън, като разбърквате на няколко пъти.

Изсипете месото в купа, в същия съд налейте малко зехтин и запържете до прозрачност едро нарязаните лук и чесън.

Поръсете с малко сол и бъркайте често.

Овкусете с малко мащерка и изсипете доматите, обелени и нарязани на едро.

Посолете, сложете захарта и разбъркайте. Захлупете с капак, оставете да заври и намалете котлона.

Гответе 15 минути, докато 1/3 от течността се изпари.

Прибавете нарязаните на парчета чушки и месото, разбъркайте и гответе още 15-20 минути.

Поднесете ястието с бял ориз за гарнитура.

Добър апетит.

Oще: home cusine  печени чушки  телешко  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

4 паяка | 22.09.201217:12

Бичи, ние па й викаме - червената манджа Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

3 паяка | 22.09.201216:37

Пробвайте, заедно с лука да запържите и няколко ситно нарязани моркова и няма да има нужда от захар. Аз не харесвам чесъна да се пържи още в началото с лука, а го добавям след доматите.
Подобна вкусотия правя и с пилешки бонфиленца и със свинска плешка и всеки път е различно като променям коричеството на лука, доматите, чушките - сурови или печени, червени или зелени. А, да и вместо вино, разтварям няколко бульона, нищо че са пълни с натриев глутамат... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 21.09.201222:51

таз рецепта я правеше свекърва ми викаше и градинарски гювеч тя ръгаше много магданоз вместо мащерка, но ще пробвам с мащерка, добре, че ми напомнихте ще я направим един от двата дена тоз уикенд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.03.2012, 22:48

1 Kirmetz Kirmets | 21.09.201222:03

Много добро! на бира
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани