Бирена супа с бадеми | webcafe.bg
Webcafe

Бирена супа с бадеми

Сандра Алексиева 09.09.2011, 07:53 (обновена 09.09.2011, 15:42)

1 от 3 снимки Назад Напред

Салатата

Снимка: © 1001recepti.com

Салата от червено цвекло и пармезан

Здравейте!

Кулинарните ми предложения за предстоящия уикенд включват три лесни и бързи рецепти. Салатата, която ви предлагам, е много полезна, заради червеното цвекло, което се смята не само за храна, а и за лечебно средство. Можете да приготвите салатата и с готово червено цвекло от консерва, като това ще намали времето за приготвяне, но и част от качествата на продукта.

Супата, която ви препоръчвам, е бирена и със сигурност няма да опропастите алкохолната напитка, като я използвате за готвене! Рецептата е бърза, ще ви донесе голяма наслада, а филираните бадеми в нея можете да замените и с други натрошени ядки.

Основното ястие е много ефектно на вид и се приготвя изключително лесно. Важно е да нарежете тиквичките на тънки колелца, за да не останат хрупкави при печенето, а да поомекнат. Поднесете ястието горещо и се насладете на лека и здравословна храна.

Салата от червено цвекло и пармезан

Продукти:

300 г червено цвекло
1 ч.л. захар
к.ч. лимонов сок
3 с.л. зехтин
4 листа от маруля
20 г пармезан
сол

Да я направим:

Цвеклото се обелва и нарязва на кубчета. Поръсва се със захарта, залива се с вода, лимонов сок и зехтин и се вари до полуомекване. Посолява се и при небоходимост се долива още вода. Вари се до пълна готовност. Изважда се от тенджерата и се оставя да се охлади. Листата от марули се накъсват на едро и се нареждат в салатена чиния. По средата се изсипва цвеклото и се поръсва обилно с натръган пармезан.

Бирена крем супа с леща

Продукти:

1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
1 к.ч. морков
50 г крутони
25 г бадеми
1 ч.ч. бира
сол
черен пипер
3 скилидки чесън

Да я направим:

Лещата, лукът и морковът се сваряват и пасират. Към полученото пюре се прибавят подправките и бирата, и супата се вари още 5 минути. Поднася се гореща с крутони и филирани бадеми.

Запечени домати с тиквички и хрупкава коричка

Продукти:

6 домата
1 тиквичка
30 г крутони
30 г пармезан
1 стрък зелен лук
сол

Да ги направим:

Доматите се измиват и поставят легнали в тавичка, на дъното на която има хартия за печене. Разрязват се на тънки филийки, но не до края, за да се запазят цели. Посоляват се и между филийките се пъхат тънки полумецеси тиквичка. Крутоните, пармезанът и зеленият лук се поставят в блендер и с получената смес се поръсват доматите. Пекат се около 20 минути в силна фурна. Сервират се топли.

С пожелание за апетитен и спокоен уикенд!

Сандра

Oще: бирена супа  изяж ме  сандра алексиева  цвекло 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.10.2010, 11:24

4 Jordan Hlebarov | 11.10.201113:46

Супер рецепта! Пробвай я и стана от раз!
Благодаря! Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.03.2011, 15:05

3 daniel_defoe | 11.09.201117:12

Сандра, много си сладка, момиче Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.01.2011, 20:35

2 Копче | 09.09.201116:01

Обожавам червена леща, но с бира не съм пробвала Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2011, 21:56

1 Лайнол Мастията | 09.09.201114:18

Нещо свежо и интересно в сайта днес!ДА!
Иначе като чета статиите и коментарите в "най-коментирани" някак си разбирам защо толкова много хора са самоубиват в България! ядосан

Иначе-"да" на салатата и доматите/още довечера ще направя!/ и категорично не на бирената супа-веднъж правих и не смятам да повтарям повече!!!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани