Суперхраните на 2016: Добрите, лошите и надценените | webcafe.bg
Webcafe

Суперхраните на 2016: Добрите, лошите и надценените

webcafeLifecafe, по Vogue
17.12.2016, 11:04 (обновена 19.12.2016, 13:46)

1 от 9 снимки Назад Напред

хлорофил

Снимка: © Getty Images

Хлорофил

Хлорофилът свързва канцерогенните елементи в тялото, като не им позволява да циркулират и да достигат до уязвимите тъкани - като ставите или сърцето. Той има прочистващо действие за черния дроб, като повлиява на преработката на химикалите и тежките метали.

Благодарение на мекия вкус и тъмно-зеленото си оцветяване, този растителен екстракт става все по-популярна хранителна добавка за всевъзможна употреба - от разбъркване с кисело мляко, до разтваряне във вода или фрешове.

Трудно е да се посочи момент в историята на човечеството, в който не са съществували суперхрани. Със сигурност винаги е имало полезни за здравето храни - просто напоследък някои отделни съставки, подправки и продукти получиха "супер" статут.

Доскоро, например, къдравото зеле се смяташе за шампион в категорията, но през 2016 г. се появиха доста конкурентни предложения в манията на здравословното хранене - от хлорофила до банановото брашно и традиционното кисело мляко.

Вижте в галерията кои са най-новите тенденции в суперхрани, за които ще се говори и през следващата година.

Oще: активен въглен  антиоксиданти  асаи  бадемово масло  бананово брашно  бульон  диета  здраве  здравословно хранене  кефир  кисело мляко  кленова вода  кленов сироп  костен бульон  куркума  махмурлук  прочистване  суперхрана  супер храни 2016  хранене  храни 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани