Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Кюфтета от леща

Кюфтета от леща Снимка: Стоян Георгиев
Кюфтета от леща Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е една интересна и добра рецепта с ориенталски привкус.

Кюфтетата накрая станаха много вкусни.

Начин на приготвяне

Сварете измитата леща за 30 минути заедно със ситно нарязаните моркови и картофи. Тях добавете малко по-късно.

Пуснете във водата 2-3 клонки мащерка, а в края на варенето послете и подправете с черен пипер.

Отцедете излишната вода и прехвърлете в купа, за да изстине сместа.

В малко зехтин запържете наситнения праз и чесън, посолете, подправете с черен пипер и малко мащерка.

Празът трябва да омекне добре, но без да се запържва.

Изсипете готовата смес при охладената вече леща.

Намачкайте с преса, като е важно сместа да не става на пюре.

Добавете яйцето и брашното и разбъркайте.

В дълбок съд загрейте мазнина за пържене и с лъжица сложете от сместа.

Притиснете леко и оставете да се зачерви добре преди да обърнете.

Изваждайте готовите кюфтета на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Пригответе соса, като в киселото мляко добавите смачкания чесън, зехтин, мащерка, сол и черен пипер.

Ние поднесохме кюфтенцата с млечния сос и хляб, рецептата за който ще ви покажем скоро.

Добър апетит.

 

Най-четените