Кюфтета от леща | webcafe.bg
Webcafe

Кюфтета от леща

Стоян Георгиев 14.09.2012, 13:13 (обновена 08.05.2013, 14:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Това е една интересна и добра рецепта с ориенталски привкус.

Кюфтетата накрая станаха много вкусни.

Начин на приготвяне

Сварете измитата леща за 30 минути заедно със ситно нарязаните моркови и картофи. Тях добавете малко по-късно.

Пуснете във водата 2-3 клонки мащерка, а в края на варенето послете и подправете с черен пипер.

Отцедете излишната вода и прехвърлете в купа, за да изстине сместа.

В малко зехтин запържете наситнения праз и чесън, посолете, подправете с черен пипер и малко мащерка.

Празът трябва да омекне добре, но без да се запържва.

Изсипете готовата смес при охладената вече леща.

Намачкайте с преса, като е важно сместа да не става на пюре.

Добавете яйцето и брашното и разбъркайте.

В дълбок съд загрейте мазнина за пържене и с лъжица сложете от сместа.

Притиснете леко и оставете да се зачерви добре преди да обърнете.

Изваждайте готовите кюфтета на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Пригответе соса, като в киселото мляко добавите смачкания чесън, зехтин, мащерка, сол и черен пипер.

Ние поднесохме кюфтенцата с млечния сос и хляб, рецептата за който ще ви покажем скоро.

Добър апетит.

Oще: home cusine  кюфтета  леща  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

3 imperiall | 18.09.201201:09

нещо като феймъс пицикурчитата Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.01.2012, 08:46

2 Krasimir Iliev | 18.09.201200:27

При нас станаха отвратителни ,а лещата беше специална Въпрос
Повече не експериментирам.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

1 John Smith | 14.09.201215:51

Ezogelin çorbası е тва е класика с леща Пляскане
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани