Полента с телешко и зеленчуци | webcafe.bg
Webcafe

Полента с телешко и зеленчуци

Стоян Георгиев 23.03.2012, 11:23 (обновена 23.03.2012, 12:14)

Здравейте,

За днес сме ви приготвили една много любима и вкусна наша рецепта. Полента с телешко и зеленчуци. Полентата се приготвя от царевично брашно и в този вариант е страшно вкусна.

Може спокойно да си я хапвате и без зеленчуците и телешкото. С чаша вино или бира е страхотна.

Аз обаче ви препоръчвам варианта с телешкото и зеленчуците. Много добре се допълват с полентата.

Цялата храна се приготвя за около 40 минути, ако работите вкъщи в екип.

Ние готвим така и нещата ни се получават много добре.

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънки жулиени и начукайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и оставете за 30 минути.

Кипнете водата за полентата. Посолете и при непрекъснато бъркане добавете царевичния грис.

Намалете котлона и бъркайте 3 до 5 минути, докато сместа се сгъсти.

Изсипете в купа, добавете малко масло, сиренето, магданоз, копър и черен пипер.

Разбъркайте добре и изсипете в намаслена тавичка.

Заравнете добре и оставете за 15-20 минути да стегне.

Обърнете на дъска, нарежете на форми по желание и запържете в смес от малко масло и зехтин до зачервяване.

Полентата може да се сервира и без да е пържена.

Телешкото месо запържете в зехтин, като към края добавите нарязаните на жулиени чушки и чесъна. Малко преди да го свалите от котлона, може да налеете съвсем малко вино, докато изкипи - и го свалете.

Изпържете поотделно нарязаните на жулиени зеленчуци с малко зехтин. Готовите зеленчуци сложете в купа, овкусете със смес от копър, магданоз, чесън, зехтин, бял балсамов оцет и сол.

Поднесте красиво оформено с малко настърган пармезан. От останалата ви полента с формички за сладки може да изрежете няколко декоративни формички за украса.

Успех и добър апетит. Наздраве. Ние опитахме рецептата с два вида вино - с новозеландски совиньон блан и със сицилианско червено вино. И двете вина си паснаха чудесно.

Но вие може да си изберете вино по ваш вкус.

Наздраве и хубав уикенд.

В понеделник ви очакват нови изненади от Home Cusine.

Oще: бира  вино  готвене  зеленчуци  кухня  полента  телешко  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

2 Thea Atanasova | 23.03.201223:37

Абе хора айде стига вече с тая полента. Качамака си е качамак!!! не разбирам
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 23.12.2011, 23:44

1 Yanko Morunov | 23.03.201215:52

полентата се е получила много добре, само саламуреното сирене не ми се връзва нещо ;) , и може би антипастите бих ги приготвил на грил тигана, а не запържени,... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани