Крем супа от боб с наденица и пушен испански пипер | webcafe.bg
Webcafe

Крем супа от боб с наденица и пушен испански пипер

Стоян Георгиев 30.03.2012, 10:56 (обновена 31.03.2012, 09:01)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейге,

Днес сме ви подготвили един по-различен прочит на класическия боб с наденица. Една много вкусна и лесна кремсупа с испански пушен пипер, има го в магазин Иберия срещу МОЛ City Center.

В рецептата използвахме унгарска пушена наденцица, но може и с българска, но качествена.

В нашия вариант накиснахме и варихме фасула, но спокойно може да използвате и консервиран, въпреки че ви препоръчваме да си го сварите.

Начин на приготвяне

Накиснатия за поне 5-6 часа фасул варете до пълно разваряване. Към края добавете ситно нарязаните зеленчуци  и варете още 20 минути.

Свалете от огъня, добавете маслото, подправете с черен пипер , сол, джоджен и пушен испански пипер. Налейте млякото и пасирайте.

Нарязаната на колелца наденица запържете за няколко минути в малко зехтин. Прехвърлете в купичка, като запазите и мазнината от пърженето.

Налейте супата в купичка, подредете парченца наденица и капнете малко от мазнината за украса и повече вкус.

Добър апетит и хубав уикенд

Oще: home cusine  боб  наденица  фасул  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2012, 18:56

2 Obreten Obretenov | 07.04.201218:58

Сега го готвя. Между другото, от къде мога да си купя такова приспособление за рязане на заленчуци, каквото сте използвали във видеото? Изглежда много готино Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.01.2012, 12:39

1 fata morgana | 02.04.201210:01

Тази рецепта е само за прегладнели хора, на пости.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани