Френски хляб с червен лук и чери домати | webcafe.bg
Webcafe

Френски хляб с червен лук и чери домати

Стоян Георгиев 05.03.2013, 15:52 (обновена 01.05.2015, 14:56)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Смесете брашното, маята, солта и захарта. Ние изпозвахме брашно с вече добавена мая.

Добавете водата и зехтина и замесете меко тесто.

Извадете го върху набрашнена повърхност и го замесете за 5 минути с още 1-2 с.л .брашно. Върнете го в купата, намаслете леко със зехтин и го покрийте с кърпа.

Оставете го да втаса за час.

Загрейте фурната на 240ºС (220ºС с обдухване).

Запържете нарязания на полумесеци лук в малко зехтин за 5 минути, докато поомекне.

Нарежете на ситно листенцата от 1 стрък розмарин и ги добавете към лука.

Разбъркайте и след около минута свалете от котлона.

Оставете да се охлади.

Замесете втасалото тесто с половината лук, като добавите още малко брашно, ако е станало лепкаво.

Разделете тестото на две и го оформете като издължени правоъгълници.

Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене и леко ги намажете с вода. С остър нож резнете тестото по дължина, а след това направете и плитки разрези отстрани, като шарка на лист.

Леко разтворете разрезите и притиснете в тях останалия лук, розмарина и чери доматите. Поръсете с морска сол и малко зехтин.

Оставете тестото да се надигне отново за около 15 минути и запечете за 15-20 минути до златистокафяво.

Добър апетит.

Oще: home cusine  маслини  хляб  храна  чери домати 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани