Хляб със смокини | webcafe.bg
Webcafe

Хляб със смокини

Стоян Георгиев 28.08.2012, 13:21 (обновена 12.10.2012, 11:37)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

За днес сме подготвили един наш много любим хляб със смокини.  Получава се със страхотна коричка и е мек вътре с леко сладък вкус. Много е вкусен. Ние го консумирахме със сирена и го „поляхме" с просеко.

Начин на приготвяне:

В купичка смесете маята, захарта, 2-3 с.л. от брашното и вода, за да получите гъста каша. Разбъркайте добре, за да с е смсят всички продукти и оставете за 10-15 минути да бухне.

Изсипете в голяма купа или кухненски робот и започнете да добавяте на части брашно и вода.

Бъркайте 7-8 минути, добавете солта, а след това и смокините.

Може да добавите още брашно ако е необходимо, но тестото трябва да е много меко, за да втаса добре и да се образуват хубави шупли.

Бъркайте още 4-5 минути и прехвърлете в намаслена купа.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете на топло за 30-40 минути, а още по-добре 1 час.

Изсипете тестото върху набрашнена повърхност, притиснете леко и разтеглете. Прегънете на 2, а след това навийте на руло, като притискате с длани ръбчето. Понеже тестото е много меко и лепне по ръцете, добре е да ползвате пластмасова шпатула.

Сложете оформения хляб в намаслена форма за печене, покрийте с фолио и оставете, докато увеличи обема си 2 пъти.

Печете 25 минути в силно загрята фурна. Извадете върху решетка и оставете 15 минути да се охлади.

Поднесете със сирена по избoр, масло и пресни смокини.

Страхотен хляб.

Добър апетит:)

Oще: home cusine  смокини  хляб  хляб със смокини 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.12.2011, 14:16

3 Elena Dyakova | 03.09.201220:51

Да, наистина. С пресни смокини няма ли да стане? Стига да не са съвсем меки. И много странно накрая при сервирането тия смокини с кора ли ги ядохте?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2011, 10:23

2 Блуждаещ читател | 01.09.201220:22

Вкусно звучи, а защо не с пресни смокини??
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2012, 22:51

1 Denica Petrova | 28.08.201223:02

Хляб без мазнина или техническа грешка?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани