Чили с телешко месо | webcafe.bg
Webcafe

Чили с телешко месо

Стоян Георгиев 06.04.2012, 12:04 (обновена 06.04.2012, 12:39)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Петъчно сме ви приготвили едно ястие, което отнема малко повече време за готвене и е подходящо за уикенда. Напазарувайте днес продукти и опитайте утре. Няма да съжалявате, много е вкусно.

Приготвянето на чилито, което сме заснели, ни отне около 90 минути - заедно с ориза, но в компанията на чаша вино е приятно.

Няколко полезни съвета. Купете си месо и помолете продавача да ви го смели. Най-добре месото да е плешка. Не прекалявайте с кориандъра. Не бързайте, дайте време на всичко да се приготви добре.

Почистените зеленчуци нарежете на ситно. В дълбока тенджера загрейте зехтин и ги запържете. Всички подправки счукайте на ситно или смелете в мелничка и ги добавете към зеленчуковата смес.

Пържете около 5 минути  и прибавете каймата и малко вода. Запържете, докато каймата се раздроби.

Добавете отцедения боб и доматите и разбъркайте добре. Прибавете и 200 мл вода. Подправете с черен пипер, сол и балсамовия оцет. Оставете сместа да заври, намалете котлона и варете около час под капак.

Ако сместа е много рядка, махнете капака и увеличете времето за готвене. Поднесете с бял ориз, чипс или само с хляб. Хубав уикенд.

Добър апетит и наздраве.

Oще: home cusine  боб  вода  домати  кайма  месо  смес  храна  чили 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.03.2015, 21:36

3 rakiva | 14.03.201521:37

Здравейте,
а какъв е белия уред, с който нарязахте на ситно зеленчуците?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.08.2010, 17:03

2 Stoyan Georgiev | 07.04.201209:21

ЗахарУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.10.2010, 17:03

1 tougherty | 06.04.201214:35

А какво е това, което сипахте в чилито преди да сложите солта?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани