Ризото с манатарки | webcafe.bg
Webcafe

Ризото с манатарки

Стоян Георгиев 23.07.2012, 12:15 (обновена 24.07.2012, 10:49)

1 от 4 снимки Назад Напред

Поднесете с препечен хляб, натъркан със скилидка чесън

Здравейте,

Този път решихме да се съобразим с температурите навън, които предполагат нещо леко за хапване.

Освен това в днешната ни рецепта няма месо. Но пък има едни ароматни гъби.

Начин на приготвяне

Пригответе бульон от изброените продукти, като след завиране намалете котлона и варете около 20 минути.

В края на варенето готовият бульон трябва да е около 1200 мл.

Нарежете манатарките на филийки и ги запържете в 3-4 с.л. зехтин и малко масло.

След 3-4 минути добавете нарязаните на филийки лук и чесън и сотирайте 2-3 минути.

Сложете ориза, разбъркайте и след като стане прозрачен, налейте виното.

Наливайте от бульона на части, като бъркате често.

Целта е оризът да попива постепенно от течността и да стане кремообразен.

В края на готвенето добавете останалото масло, настържете половината пармезан и разбъркайте добре.

Поднесете ризото поръсено с пармезан и препечен хляб, натъркан със скилидка чесън.

Добър апетит.

Oще: home cusine  манатарки  пармезан  ризото  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

1 post deluvian | 23.07.201217:02

когато готвя ориз, винаги слагам нарязана ситно ябълка
   

оценка

+0 -0