Боб с ориз и домати на фурна | webcafe.bg
Webcafe

Боб с ориз и домати на фурна

Стоян Георгиев 15.04.2013, 14:43 (обновена 25.04.2013, 18:18)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

На пръв поглед комбинацията между боб и ориз може да ви прозвучи странно. Но това е само предубеждение. Просто опитайте.

Начин на приготвяне

В блендер наситнете лука, моркова и част от сушените чушки.

Ако сте варили боба у дома, отделете 1 литър от него.

Загрейте 3 с.л. зехтин и запържете зеленчуците за 5-6 минути, като бъркате често.

Добавете ориза и останалите чушки, нарязани на дребно и разбъркайте добре.

Посолете и подправете с черен пипер и налейте част от бульона, в който е варен бобът, или вода.

Оставете да кипне и свалете от огъня. В съд за печене налейте малко зехтин и изсипете оризовата смес.

Добавете боба, разбъркайте и сложете нарязания на ситно джоджен.

Налейте останалия бульон и печете 10 минути след завиране в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Извадете и покрийте с нарязаните на филийки чери домати и върнете във фурната за още 15 минути.

Оставете да се охлади за 10 минути преди да сервирате.

Поднесете с препечен хляб и овкусен с пресен джоджен и чесън зехтин.

Добър апетит.

Oще: home cusine  боб  ориз  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Най-коментирани