Пай с тиква и орехи | webcafe.bg
Webcafe

Пай с тиква и орехи

Стоян Георгиев 31.10.2012, 16:15 (обновена 31.10.2012, 17:42)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Не знам дали празнувате Haloween, но това няма значение, защото сме ви подготвили страхотен пай с тиква.

Прави се много лесно и е страшно вкусен.

Начин на приготвяне:

В голяма купа или кухненски робот смесете брашно, бакпулвер и канела. Разбъркайте и добавете меко масло.

Бъркайте, докато брашното леко се навлажни от маслото, след това сипете захар, а след това и яйце. Трябва да получите фини, леко влажни трохи.

Постепенно добавете 2-3 с.л. студена вода, като пипате сместа с ръце, докато прецените, че е достатъчно мека, за да се меси и разточи.

Омесете бързо на топка, ако е много мека, добавете малко брашно, завийте с фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

Разточете тестото на тънка кора върху набрашнена повърхост  и сложете в съд за печене. Най-добре е да ползвате такъв с падащи стени или дъно, което се вади.

Притиснете добре тестото, като оставите по стените малко повече кора, защото ще се свие леко при печенето.

Покрийте с хартия за печене и отгоре изсипете зърна боб, те ще притискат тестото и ще оберат влагата от печенето.

Печете около 10-15 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна, докато кората стане златиста. Не оставяйте да покафенее, защото ще се пече пак с плънката. Извадете и охладете за 15 минути.

Пригответе плънката за пая. В голяма купа или кухненски робот разбийте на пяна яйцата и захарта. Добавете охладената тиква, сметаната и подправките. Разбъркайте добре.

Накрая сложете орехите и разбъркайте с лъжица. Изсипете върху охладения блат и печете около 20-25 минути, или докато плънката стегне  в средата.

Оставете да изстине преди да извадите от формата.

Хубава вечер и добър апетит:)

Oще: haloween  орехи  пай  тиква 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.02.2011, 04:37

3 Katya Blagoeva | 02.11.201206:12

За нелюбителите на канела ( мъжът ми казва че му настръхва гърба от канелата) го заменяме с 50 гр Гранд Марние. Може да не варим тиквата а да я зафушим с карамелизирана кафява захар ( и тя мирише на ром).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.08.2010, 17:03

2 Stoyan Georgiev | 31.10.201217:42

Благодаря добавихме - 125 грУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2012, 18:01

1 Christo Komarnitski | 31.10.201216:42

Пропуснали сте маслото в продуктите. Колко грама е?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани