Картофени кюфтета с млечен сос | webcafe.bg
Webcafe

Картофени кюфтета с млечен сос

Стоян Георгиев
22.05.2012, 16:28 (обновена 22.05.2012, 18:04)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

За днес сме ви подготвили едни чудесни картофени кюфтета с много копър и магданоз.

В комбинация с млечния сос са неустоими и е задължително да си ги приготвите.

Хубава и спокойна вечер.

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода цели, а може и с кожичката.

Охладете ги до стайна температура и настържете на дребно.

Прехвърлете в голяма купа и прибавете яйцата, дребно настъргания кашкавал, лука, магданоза, копъра и подправете с черен пипер и сол.

Разбъркайте добре и добавете малко брашно, така че да получите мека смес, която може да се оформя с ръце.

Взимайте от сместа и овалвайте всяко кюфте в брашно.

Махнете излишното брашно, така че слоят да е съвсем тънък и пържете  в силно загрята мазнина, докато кюфтенцата получат хубава хрупкава коричка.

Извадете върху домакинска хартия, което да попие излишната мазнина.

За да приговите соса, смесете майонеза и кисело мляко в съотношение 3:1 и разбийте добре.

Прибавете ситно нарязан копър и чесън и подправете със сол и черен пипер.

Сервирайте кюфтенцата около 15 минути след изваждането им.

Добър апетит.

Oще: home cusine  картофени кюфтета  млечен сос 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.