Крекери с пармезан и пастет от пушена риба | webcafe.bg
Webcafe

Крекери с пармезан и пастет от пушена риба

Стоян Георгиев 15.03.2013, 13:12 (обновена 09.08.2013, 09:38)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Интересно звучи, нали? Опитайте и вие.

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи продукти в голяма купа. Нарежете маслото на кубчета и с ръка натрошете в купата със сухи продукти. С ръка или в кухненски робор разбъркайте добре, докато цялата смес стане на мокри трохи.

Постепнно добавяйте по малко от млякото, до получаването на гладко тесто.

Омесете набързо върху набрашнена повърхост, увийте във фолио и сложете в хладилника за 30 минути. Тестото трябва да е твърдо, но не ронливо, за да може да се работи с него.

Разделете тестото на 2-3 части и разточете на кора с дебелина около 3 милиметра. Може да ползвате 2 листа хартия за печене, между които да разточите, за да не лепне.

Нарежете на форми по желание - на квадрати, подобни на обикновени бисквити, на правоъгълници или друга форма, като изрежете неравните краища. Тях разточете със следващата кора.

С помощта на листа хартия, върху който сте точили, прехвърлете в тава за печене и печете около 7-8 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Внимавайте да не препечете. Извадете крекерите, когато добият приятен златист цвят.

Оставете за малко в тавата, да се охладят,  а след това прехвърлете върху решетка до пълното им изстиване.

В блендер смесете всички продукти за рибния пастет до получаването на гладка смес.

Опитайте на вкус, подправете с малко черен пипер и, ако има нужда, още лимонов сок - и поднесете с крекерите.

Добър апетит.

Oще: home cusine  крекери  пастет  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.