Люта Маргарита | webcafe.bg
Webcafe

Люта Маргарита

Стоян Георгиев 18.06.2012, 15:07 (обновена 18.06.2012, 17:28)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Решихме в първите три дни на тази седмица да ви предложим три вида пикантни пици, които нямат доматена подложка.

Започваме с интересна версия на класиката "Маргарита".

За основа използвахме песто от люти чушки, босилек, зехтин и малко пармезан.

Добавихме тънки кръгчета розов домат и запекохме с микс от моцарела от краве мляко и от биволско мляко.

Пицата беше леко пикантна и страшно вкусна.

Добър апетит.

Начин на приготвяне

В блендер разбийте две от лютите чушки, 2/3 от босилека и пармезана. Подправете със сол и черен пипер.

Така приготвенот песто ще бъде  основа на пицата.Нарежете доматите и останалата люта чушка на тъкни колелца.

Разточете тестото и подредете продуктите за плънката. Покрийте добре с моцарела и печете в силно загрята фурна около 10 минути, докато моцерелата се запече до златисто.

С посочените продукти може да приготвите две пици с размер 26 см.Ако ви остане тесто, оформете на малки топки, сложете във форма за мъфини и оставете да втаса 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна 20 минути.

Oще: home cusine  маргарита  пица  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.