Канелони с рикота и спанак | webcafe.bg
Webcafe

Канелони с рикота и спанак

Стоян Георгиев 26.02.2013, 12:57 (обновена 01.03.2013, 10:57)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Както вече сте разбрали от рубриката ни, наистина сме големи почитатели на пастата.

А специално канелоните имат и един много известен свой почитател - актрисата София Лорен.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на ивички, а лука и чесъна на дребно.

Загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука за 3-4 минути, добавете чесъна, разбъркайте и сложете спанака.

Гответе 4-5 минути, колкото да омекне и прехвърлете в купа, за да се охлади.

През това време пригответе сос бешамел. В тенжерка загрейте маслото, добавете брашното и запържете до златисто.

На тънка струйка при непрекъснато бъркате налейте студеното мляко и варете до сгъстяване. Посолете и подправете с черен пипер.

Смесете спанака с настъргания пармезан и рикотата, разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер.

На дъното на съда, в който ще печете, налейте зехтин и сложете малко от соса.

Напълнете канелоните. Ако имате пош - използвайте го, ще стане доста по бързо, но може и с малка лъжичка.

Подредете напълнените канелони в съда и залейте със соса.

Отгоре подредете парченца моцарела и печете около 30 минути в предварително загрята до 200-220 градуса фурна.

Добър апетит.

Oще: home cusine  канелони  паста  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани