Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан

Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан Снимка: Стоян Георгиев
Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан Снимка: Стоян Георгиев
Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е една от любимите рецепти на нашето семейство. Можем да я приготвим със затворени очи.

Месото става хрупкаво и в комбинация със свежата зелена салата си е чудесна храна.

Начин на приготвяне

Срежете пилешките гърди на две по дължина, за да получите тънки и еднакво дебели парчета.

Посолете, овкусете с черен пипер и намажете добре със зехтин.

В блендер наситнете мащерката, червения пипер и пармезана.

Добавете маслото, което е със стайна температура, и постепенно прибавете и хляба.

Получените хлебни трохи прехвърлете в купичка.

В тава за печене, покрита с намаслена хартия, подредете парчетата месо.

Отгоре разпределете хлебната смес и притиснете добре с ръце, за да полепне добре по месото.

Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато коричката стане хрупкава.

Измийте добре салатата и отцедете в центрофуга за зеленчуци.

Нарежете на едро и изсипете в голяма купа.

Добавете нарязаните на тънки колелца пресен лук и чушка, сложете царевицата.

Преди поднасяне залейте с дресинг от лимоновия сок и зехтина, овкусен с черен пипер и сол.

Разбъркайте, опитайте на сол и поднесете с хрупкавите пилешки филенца.

Добър апетит.

 

Най-четените