Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан | webcafe.bg
Webcafe

Пилешко филе с коричка от трохи и пармезан

Стоян Георгиев 01.10.2012, 14:42 (обновена 02.10.2012, 17:58)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Това е една от любимите рецепти на нашето семейство. Можем да я приготвим със затворени очи.

Месото става хрупкаво и в комбинация със свежата зелена салата си е чудесна храна.

Начин на приготвяне

Срежете пилешките гърди на две по дължина, за да получите тънки и еднакво дебели парчета.

Посолете, овкусете с черен пипер и намажете добре със зехтин.

В блендер наситнете мащерката, червения пипер и пармезана.

Добавете маслото, което е със стайна температура, и постепенно прибавете и хляба.

Получените хлебни трохи прехвърлете в купичка.

В тава за печене, покрита с намаслена хартия, подредете парчетата месо.

Отгоре разпределете хлебната смес и притиснете добре с ръце, за да полепне добре по месото.

Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато коричката стане хрупкава.

Измийте добре салатата и отцедете в центрофуга за зеленчуци.

Нарежете на едро и изсипете в голяма купа.

Добавете нарязаните на тънки колелца пресен лук и чушка, сложете царевицата.

Преди поднасяне залейте с дресинг от лимоновия сок и зехтина, овкусен с черен пипер и сол.

Разбъркайте, опитайте на сол и поднесете с хрупкавите пилешки филенца.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пармезан  пилешко  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани