Тайните на италианската пица | webcafe.bg
Webcafe

Тайните на италианската пица

webcafeLifecafe
06.10.2017, 19:04 (обновена 09.10.2017, 18:57)

1 от 11 снимки Назад Напред

Пица наполетана

Първата пица е с домати, моцарела и босилек, в цветовете на италианското знаме, а готвачът Рафаеле Еспозито я поднася на италианската кралица Маргарита. Оттам името на този вид пица остава във вековете - пица Маргарита.

Пицата е нещо, което всички обичаме, но има съществена разлика между парчето, която ще си купите от от будката на ъгъла и истинската италианска пица.

Любопитен факт е, че в началото под името пица се разбират най-вече сладкиши. От 19 век насам пицата възприема вида, който има в момента.

Нейната родина е Неапол. Първата пица е с домати, моцарела и босилек, в цветовете на италианското знаме, а готвачът Рафаеле Еспозито я поднася на италианската кралица Маргарита. Оттам името на този вид пица остава във вековете - пица Маргарита.

Освен всевъзможните варианти на съставки, които да се слагат отгоре италианската пица предлага и различни вариации според тестото. Вижте кои са най-разпространените.


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани