Сочни телешки кюфтенца с кашкавал | webcafe.bg
Webcafe

Сочни телешки кюфтенца с кашкавал

Стоян Георгиев 11.07.2012, 11:57 (обновена 11.07.2012, 14:19)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

В нашата кухня ухае приятно на скара, защото решихме да се нагостим с кюфтенца.

Нали нямате предразсъдъци, че тези от телешка кайма стават по-сухи? Има си начини да са сочни.

Предлагаме ви да опитате по нашия начин.

Начин на приготвяне

В блендер наситнете лютата чушка, чесъна, червената чушка и лука. Добавете вегетата, кимиона и пушения пипер.

Посолете, подправете с черен пипер и налейте бирата. Добавете нарязания на кубчета пармезан и разбийте добре.

Сложете в голяма купа каймата и добавете сместа от блендера, настъргания кашкавал, посолете и подправете с черен пипер.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за 30 минути.

От каймата оформете малки топки и притиснете леко с ръка, за да получите кюфтенца. Намаслете леко тиган-скара и изпечете кюфтенцата до получаване на хрупкава коричка, като не обръщате много често.

За гарнитурата обелете доматите, почситете семките и течността, така че да остане само месестата част и нарежете на дребно.

Прехвърлете в купичка, добавете нарязаната на кубчета моцарела, ситно нарязания чесън и 5-6 листа босилек, нарязан на лентички. Посолете и налейте 3-4 с.л. зехтин

Разбийте останалия босилек в блендер с 5-6 с.л. зехтин, без да става много рядка смес.

Поднесете кюфтенцата с доматеното конкасе и босилековия зехтин.

За пълен разкош добавете парче пресен хляб.

Налейте си в чаша каквото ви се хареса - и кажете: "Да ви е сладко" на хората около масата.

Добър апетит.

Oще: home cusine  кюфтенца  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.10.2010, 08:38

6 ludoduh | 13.07.201221:53

Георги, в повечето случаи това правя, но в случая' и заглавието стига... точно това пиша.

Да не влизам и в сайта ли? И не само аз?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 08:38

5 ludoduh | 13.07.201221:48

г-н Пияндурник (на испански), ш'ма изпровождате, когато ви посетя под асмата в двора Ви Много щастлив предполагам, че тогава ще бъдете по-любезен (след като сте изял брадвата Много щастлив)

тук е публично пространство и мога да пребивавам въпреки вонята.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

4 Borracho | 12.07.201213:33

ludoduh МРШ ОТ ТУКА СЕКТАНТ РАХИТЕН!!!! Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

3 post deluvian | 12.07.201212:09

все проверявам дали няма да пуснете рецепта за някоя лесна за приготвяне лятна манджа, какви са тия конкасета и люти кюфтета. Ще докарам някое стомашно увреждане на домочадието ако ги накарам да ядат подобни неща.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.11.2010, 20:35

2 Георги Тотев | 12.07.201209:08

Колега, като си вегетарианец или веганец, все мие тая,като видиш заглавието просто недей да четеш статията. Лесно е!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 08:38

1 ludoduh | 11.07.201222:29

рисувайте пещери и се обличайте в кожи, нищо против.... яжте си домашните любимци, други животни, изяжте и съседите, ако искате...

но не ни го навирайте в лицето...

не всички ядем животински трупове, както не всички ядем кучета...
утре ще дойде кореец, за да ни обясни колко вкусни кучешки пържолки могат да се получат, ако пребиете кучето добре, след това японец ще мине да ни обясни как да си заколим делфин....

разбираемо е, че светът е пълен с атавизми и много хора ще продължат да ядат чужди мускули още дълго време, но е редно да се съобразяват с другите, които са решили да престанат.

Направете си отделен сайт само за карнисти и там се отдавайте на умиление към ранно екзекутираното теле, колкото искате. Този сайт обаче го четем всички.
   

оценка

+1 -4

Най-коментирани