Пица Хавай | webcafe.bg
Webcafe

Пица Хавай

Стоян Георгиев 11.01.2013, 14:43 (обновена 15.01.2013, 08:34)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Може да сте далеч от екзотична дестинация, но нищо не пречи да си направите една интересна пица, в която ананасът е приятен и свеж акцент.

Начин на приготвяне

Разделете тестото на две и разстелете в 2 намаслени тавички за пица с диаметър 26 сантиметра.

Обелете ананаса, изрежете твърдата сърцевина и нарежете на много тънки колелца.

Нарежете моцарелата, а доматения сок овкусете със сол, черeн пипeр и 1 с.л. висококачествен зехтин.

Намажете тестото с доматения сок, отгоре разпределете накъсаната на парчета шунка, а между парчетата шунка подредете парченца ананас.

Покрийте с настърган пармезан и моцарела и запечете в предварително загрята до 250 градуса фурна за около 10 минути.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пица  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.02.2011, 02:08

1 Gastaroll | 11.01.201315:26

Малка корекция към рецептата. Моцарелата трябва да е озряла т.е да не е прязна както е дадена рецептата защото съдържа много вода. Така показаната на снимката пица ще се накваси здраво със вода веднага щом я сложим във фурната. Моцарелата за, която аз говоря е като нашия кашкавал, а тази на снимката е салатна моцарела.

Както се казва ...just my 2 cents Усмивка
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани