Ориз с бекон и червен боб на фурна | webcafe.bg
Webcafe

Ориз с бекон и червен боб на фурна

Стоян Георгиев
19.10.2012, 15:12 (обновена 19.10.2012, 15:55)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Бобът може да се комбинира и с ориз.

Макар и да ви звучи нетипично.

Пробвайте, традициите не са това, което бяха.

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на ленти и го запържете в 2-3 с.л. зехтин за 3-4 минути, като бъркате често. Добавете едро нарязания лук и пържете до прозрачност.

Сложете ситно нарязания чесън, а след около минута и ориза.

Разбъркайте, за да се намасли добре ориза и налейте малко от бульона.

Посолете и подправете с черен пипер.

Оставете ориза, за да поеме от бульона, и сложете двата вида червен пипер и няколко накъсани листа джоджен. Сложете още малко от бульона, отцедения боб и разбъркайте добре.

Прехвърлете в намаслен съд за печене, налeйте останалия бульон и сложeте още джоджен.

Печете 25-30 минути, в предварително загрята до 220 градуса фурна.

След 15 минути печене сложете обелените и нарязани на тънки колелца домати, посолете, налейте малко зехтин отгоре и довършете печенето.

В края може да печете само на горен реотан. Преди да извадите, проверете готовността на ориза.

Добър апетит.

Oще: home cusine  боб  ориз  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.05.2013, 22:38

1 Todor Stavrev | 12.05.201322:39

Колко време се пече яденето? на колко градуса?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани