Млечна баница със сирене | webcafe.bg
Webcafe

Млечна баница със сирене

Стоян Георгиев 29.05.2012, 12:48 (обновена 29.05.2012, 15:25)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

Едва ли има българин, който да не обича баница.

Особено ако си я направил у дома - макар и не със собственоръчно точени кори. Както знаем, става за закуска, и за вечеря.

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата и добавете киселото мляко, в което сте разтворили содата.

Прибавете половината брашно и прясното мляко. Разбийте добре и сложете останалото брашно.

Посолете и разбийте сместа добре. Трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто.

В подходяща тавичка нанесете слой масло. Изрежете корите с големината на тавичката за печене. Нищо не пречи и да ги надиплите леко.

Започнете да редите корите една по една, като всяка от тях намазвате с масло.

Преди да сложите от яйчената смес, наредете 4 кори, които ще са основата на баницата.

На всеки две кори слагайте от яйчената смес. На 3-4 места поръсете от натрошеното сирене.

В края трябва да ви остане малко от яйчената смес за заливане на баницата.

Наредената по този начин баница разрежете с остър нож и залейте отгоре с яйчената смес.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна поне 30 минути.

Преди да извадите, проверете дали е добре изпечена.

Поднесете с пресни зеленчуци или айран.

Добър апетит.

Oще: home cusine  баница  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани