Най-вкусното неделно меню | webcafe.bg
Webcafe

Най-вкусното неделно меню

Сандра, 1001recepti.com 14.02.2016, 11:11 (обновена 16.02.2016, 11:59)
фокача

Снимка: © 1001 рецепти

Посрещнете Св. Валентин с малки питки с моцарела, доматено пюре и розмарин, спагети болонезе с канела (!) и червено вино и кезехухен за десерт!

Тази седмица съм ви подготвила три разнообразни, не дотам нискокалорични, но истински вкусни рецепти!

Малки питки с моцарела, доматено пюре и розмарин

ПРОДУКТИ:

475 г брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
3 с.л. зехтин
275 мл. вода
150 г моцарела
4 с.л. доматено пюре
2 стръка розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Брашното (475 г), захарта (1 ч.л.), солта (1 ч.л.) и маята (1 ч.л.) се поставят в голяма купа. Добавят се зехтинът (3 с.л.) и се налива малко по малко вода (275 мл.), докато се бърка до получаване на меко тесто.

То се меси върху набрашнена повърхност около 5 минути, докато придобие еластичност. Връща се обратно в купата, намазва се със зехтин и се покрива с фолио. Оставя се да бухне за около 1 час, докато удвои обема си.

След това тестото се изважда върху набрашнена повърхност и се разделя на няколко равни парчета. От всяко от тях се оформя плосък кръг.

Кръговете се преместват върху голяма тава, покрита с хартия за печене. Надупчват се на различни места с обратната страна на дървена лъжица.

Поставят да почиват около 20 минути, докато се надигнат.

Фокачите се намазват с доматено пюре (4 с.л.), върху всяка се слага парче моцарела (150 г), връхчета пресен розмарин (2 стръка) и се слагат за 15 минути на 200 градуса.

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

120 минути

Кезекухен - немски сладкиш с извара

ПРОДУКТИ:

За тестото:
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. масло
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. ванилия
1 с.л. захар

За крема:
600 г извара
4 яйца
150 г захар
50 г масло
3 с.л. нишесте

За декорация:
200 г сладко от череши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Най-напред се приготвя блата за немския сладкиш. За целта в купа се пресява брашното (1 1/2 ч.ч.), заедно с бакпулвера (1 ч.л.).

След това се добавят останалите съставки за тестото - масло (1/2 ч.ч.), яйце (1 бр), ванилия (1/2 ч.л.) и захар (1 с.л.). Меси се, докато се получи тесто.

Най-добре е немският сладкиш Кезекухен да се приготви във форма за печене с падащи стени.

Тестото се разпределя по дъното и стените на формата, за да има впоследствие изпеченият Кезекухен стена.

За приготвяне на пълнежа първо се разбива с миксер разтопеното масло (50 г), заедно със захарта (150 г). След това постепенно се добавят едно по едно яйцата (4 бр) и нишестето (3 с.л.).

Накрая се добавя и изварата (600 г), като се разбърква добре с вилица. Така приготвената смес се изсипва върху блата.

Немският сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути, докато придобие леко златист цвят.

След като Кезекухен е вече изпечен, фурната се изключва и се отваря, като десертът се оставя вътре да постои още 10 минути.

Изстиналият Кезекухен се съхранява в хладилник и се реже след охлаждането му. Сервира се със сладко от череши (200 г) или други плодове.

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

110 минути

Лесни спагети болонезе с кайма, червено вино и канела

Знаете ли кое прави соса Болонезе толкова вкусен? Не е само червеното вино и къкренето на тих огън. Щипката канела, която се добавя в соса, го прави наистина ароматен и вкусен. Подправката не се усеща в типичния си аромат и вкус, а придава една изтънченост и фин аромат на каймата.

Моля ви, никога не правете Болонезе без канела. От сърце и душа ви се моля!

ПРОДУКТИ:

400 г спагети
1/2 кг кайма
800 г домати
1 морков
1 глава лук
4 скилидки чесън
200 мл. червено вино
1 ч.л. риган
1 ч.л. канела
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
сол
150 г пармезан
2 стръка босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета и се запържват в сгорещения зехтин, заедно със счукания чесън. Щом омекнат, се добавя каймата и се разбърква, докато и тя се позлати и стане на трохи.

След това се добавят доматите от консерва, заедно със сока им и червеното вино. Сосът се подправя със сол, черен пипер, риган и канела и се оставя да къкри на тих огън около 40 минути или докато почти цялата течност не се изпари.

Накрая спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите. Сервират се топли и се поръсват с настърган пармезан и стръкчета свеж босилек.

ТЪРПЕНИЕ:

За повечето неща в живота (особено за хубавите) човек трябва да бъде търпелив. Дори когато става дума за някои от по-сложните рецепти, също трябва време и спокойствие, за да получите желания краен резултат.

Тази рецепта не е такава. Не ви трябва никакво търпение.

Прави се лесно, бързо и е зашеметяваща на вкус. Не чакайте края на седмицата, Великден или друг период, в който да я направите. Животът е кратък, а небцето ви заслужава грижа и внимание. Дайте му ги!

Oще: 1001 рецепти  болонезе  вкусно  готвене  готвене на спагети  готвене на спагети болонез  доматено пюре и розмарин  извара  кезекухен  кухня  малки питки с моцарела  немски сладкиш  немски сладкиш с извара  паста болонезе  приготвяне на немски сладкиш  приготвяне на спагети болонезе  рецепта за малки питки  рецепта за питка  рецепта за фокачи  рецепти  рецепти на сандра  сандра  сладкиш  сос болонезе  спагети болонезе  спагети болонезе с канела  фокача  фокачи 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.12.2011, 22:36

1 Реалист | 14.02.201613:26

Със зехтин не се готви, защото като се загрее става кофти.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани