Оризови кюфтенца с пъстърва на скара | webcafe.bg
Webcafe

Оризови кюфтенца с пъстърва на скара

Стоян Георгиев 21.03.2012, 09:56 (обновена 22.03.2012, 08:45)

1 от 3 снимки Назад Напред

Днес ви представяме семейна рецепта за риба с оризови кюфтенца. Приготвяме я от няколко години и всеки път ни доставя все същото удоволствие.

За овкусяване на ориза ползваме девисил, тъй като рецептата е с риба. Това е една от любимите ни подправки. Върви чудесно и в някои рецепти с манатарки.

Храната трябва не само да изглежда добре, но и да е много вкусна, а приготвянето й да бъде лесно и приятно. И не забравяйте: "Готвене - заедно, хранене - заедно" е най-добрата рецепта.

Сложете картофите и ориза в отделни съдове и ги сварете добре в подсолена вода.

През това време мариновайте рибата.

В купичка смесете кората от лимон, лайм и портокал. Добавете девисил и сока от цитрусите.

Подправете със сол и черен пипер. Налейте няколко лъжици зехтин и разбъркайте.

С така приготвената смес мариновайте рибата и оставете да се овкуси, докато пържите кюфтенцата.

Отцедете добре сварените ориз и картофи и ги оставете да изстинат леко. Намачкайте картофите и смесете с ориза в голяма купа.

Овкусете с девисил, кора от лимон и черен пипер.

Добавете разбитите яйца и разбъркайте добре.

Ако сместа е прекалено мека, добавете брашно - до получаването на смес, подходяща за оформяне с ръце.

Оформете малки кюфтенца и изпържете в сгорещена мазнина.

Готовите отцедете върху домакинска хартия, която да поеме излишната мазнина.

Загрейте тиган скара и изпечете рибните филета.

Поднесете с малко свежа салата, лимон и настърган пармезан.

Добър апетит и не забравяйте да съчетаете храната с хубаво - и подходящо вино!

Oще: вино  картофи  кюфтенца  ориз  пъстърва  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.03.2011, 20:11

5 Копа | 21.03.201222:54

Подла статия! Утре трябва да купувам пъстръвка и специалната цитрус дерачка (не че с с рендето няма да стане, ама...)! Намига Филмчето ми хареса - ненатрапчива музичка, никакви майсторски коментари, ускорено (няма време!), прозрачни съдинки и надзъртане в тях. И рецептата е кратка.
ДА!
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 09.07.2011, 11:55

4 Dimitar Gunchev | 21.03.201216:41

Страхотна рубрика, благодаря ви!!! Звездев ми е антипатичен, Ути ми е прекалено народен и приповдигнат, ония от NOVA даже не съм ги и гледал... простичко, семпло, без излишни емоции, без баби от читалищна самодейност, поднесено в бързи стъпки... Хареса ми, още веднъж казвам! Продължавайте в същия дух Намига
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 23.12.2011, 23:44

3 Yanko Morunov | 21.03.201215:54

вместо дивисил,... тарос,... ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

2 Ближи си сладоледа | 21.03.201215:38

Георгиев, да не си хванал Милчева да готви в ефир? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

1 lele male | 21.03.201215:02

ДА! Принтирано! През уикенда - сготвено! Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани