Калмари в доматен сос | webcafe.bg
Webcafe

Калмари в доматен сос

Стоян Георгиев 07.11.2012, 14:37 (обновена 09.11.2012, 09:23)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Това ястие е много вкусно.

Приготвихме го, за да си спомним вкуса на лятото и морето - и в очакване на следващото.

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Почистете и измийте калмарите и ги нарежете на тънки шайби.

В голям съд загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете калмарите за 7-8 минути, като бъркате често.

След като се изпари течността, добавете лука, посолете, а след няколко минути сложете и чесъна.

Гответе 3-4 минути, до прозрачност на лука.

Добавете захарта, разбъркайте и сложете доматите, на които сте отлели повечето от водата и виното.

Поръсете с част от ситно нарязания пресен риган.

Намалете котлона и гответе около 10 минути, като разбърквате периодично.

В края сложете нарязаните на колелца маслини, изключете котлона и оставете още 5-6 минути.

Поднесете със ситно нарязан риган и много хрупкав пресен хляб.

Добър апетит.

Oще: home cusin  калмари  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.02.2011, 04:37

2 Katya Blagoeva | 13.11.201207:16

Калмарите за толкова много време топлинна обработка няма ли да станат гумени.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.03.2012, 22:48

1 Kirmetz Kirmets | 09.11.201209:46

Ово е стандарт! Намига
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани