С Уебкафенце на моренце | webcafe.bg
Webcafe

С Уебкафенце на моренце

Сандра Алексиева 24.06.2011, 07:20 (обновена 26.06.2011, 09:34)

1 от 3 снимки Назад Напред

Крем супа от картофи

Снимка: © 1001recepti.com

Не забравяйте, че макар и доста хранителен, картофът не е за осъждане!

Мили приятели,

лятото официално дойде и щом четете рубриката в момента, значи не бихте отказали предложението от заглавието. Би било страхотно да отидем заедно до морето и да топнем по краче в солената вода. Представете си само какъв кеф е да затвориш лаптопа и да се размажеш на пясъка... Да, и на мен ми се иска... Но докато дойде време за отпуска, нека помечтаем пред монитора, от който аз с много настроение ще вдъхвам ваканционни мисли в работния ви ден!

Предлагам да се разходим до морето с няколко летни рецепти, които ще направят уикенда още по-слънчев.

Крем супа от картофи

Продукти:

1 кг картофи
1 морков
1 глава лук
1/2 л. мляко
2 с.л. заквасена сметана
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 с.л. масло
сол
черен пипер
50 г крутони

Да я направим:

Картофите се сваряват цели и небелени в подсолена вода. Щом поизстинат, се обелват и пасират. Тази смес се разрежда с 1/2 л гореща вода и 1/2 л горещо прясно мляко. Добавят се обелената цяла глава лук, настърганият на ситно морков и маслото. Оставя се да поври 10 минути и лукът се изхвърля. Поднася се гореща, подправена със сметаната (2 с.л.), черния пипер, ситно нарязания магданоз и крутони.

Ако сте купили повече картофи от необходимото, значи съвсем не сте сбъркали, защото те ще ви трябват и за основното ястие. Не забравяйте, че макар и доста хранителен, картофът не е за осъждане!

Калмари с картофено пюре

Продукти:

1 кг калмари
250 г картофа
4 с.л. зехтин
1 стрък магданоз

Да ги направим:

Картофите се сваряват и обелват. Пюрират се и се смесват със ситно нарязан магданоз и зехтин. С получената смес се пълнят калмарите и се пекат в загрята фурна около 20 минути. Лесно е, нали?

А за финал на апетитните летни изкушения предлагам...

Босилеково сорбе с малини

Продукти:

1 връзка босилек
100 мл. сок от зелен лимон
100 мл. сок от лимон
150 г захар
20 мл. водка
1/2 кг малини

Да го направим:

Босилекът, сокът от зелен лимон, сокът от лимон, захарта, водката и малините се пасират в блендер и се замразяват във формички за лед за 8 часа. Изваждат се от хладилника за 8 минути на стайна температура и се пасират отново в блендер. Гарнират се с малини и листа от босилек.

Ако искате нещо наистина лятно, непременно пийте едно Ягодово дайкири, после по едно Мохито, по един Бронкс и накрая два пъти Манхатън. Накрая хич няма да ви пука на работа ли сте или сте в отпуска!

От мен слънчев уикенд!

Сандра

Oще: изяж ме  калмари  крем супа  сандра алексиева  сорбе 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.04.2011, 06:30

13 Bdedger Geregh | 26.06.201119:12

обича да експериментира в кухнята и вярва, че тя е и място за сплотяване.

==

анално от кухнята Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

12 Thea Atanasova | 25.06.201115:55

Мисля, че има и по-приятна компания от чичо Джак... Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

11 Rowan | 25.06.201115:24

Бе Теа, не било лошо, къде по-авторитетно си изглеждах в компанията на чичко Джак...

ПП: За кой ли път извинения към авторката за спама, ама тук сме се събрали едни зевзеци... ( тук следва емотикон "гледам виновно" )
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

10 Thea Atanasova | 25.06.201111:56

Което всъщност хич не е лошо... ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

9 Rowan | 25.06.201110:14

Мани, никога не е късно да станеш за резил. Най-кофти е вечер като излизам с компания, как ме гледат изумено сервитьорките когато се лигавя на фрешове като 12 годишна пикла, все се оправдавам, че съм с колата...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

8 Thea Atanasova | 25.06.201110:01

Е то така не става сорбето без водка... Как я мислиш ти тая работа?? не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

7 Rowan | 25.06.201108:52

Хъх, то и на мен там ми се спря погледа Усмивка Знаех си аз, че бъркам нещо, като спрях водката преди години...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

6 Thea Atanasova | 25.06.201108:20

Не просто ако някой го направи това "Босилеково сорбе с малини" може да ми звънне после... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

5 Rowan | 25.06.201100:38

Ооо Теа, отдавна не съм те сдъвквал, я кажи сега това твоето чиста женска завист ли беше или кулинарна?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

4 Thea Atanasova | 24.06.201123:19

А аз винаги се прозявам преди да започна да чета статията... Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани