Шакшука със зелени пиперки | webcafe.bg
Webcafe

Шакшука със зелени пиперки

Дарин Стойков- Даро за Webcafe.bg
11.07.2017, 16:03 (обновена 13.07.2017, 17:35)
пиперки, чушки, рецепта, гозба, ядене, била, billa

Снимка: © Billa

За четвърта поредна година BILLA България* развива проекта си "Градините на BILLA", в който си партнира с над 30 селектирани български производители, управляващи над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България.

По този начин, клиентите на хипермаркета имат възможност да изберат измежду разнообразни плодове и зеленчуци родно производство.

До сряда (12.07.2017) във всички магазини на BILLA на фокус ще можете да намерите вкусни български зелени пиперки, произведени с много грижа.

Оригинално това ароматно и засищащо ястие се приготвя с червени чушки и малко люти чушки, но сега е лято и имаме достатъчно топлина отвън, за да си я набавяме и вътрешно.

Пък и зелените пиперки тази седмица са в изобилие във всички магазини на BILLA. Защо да не променим малко традиционния израелски миш-маш?

Продуктите са малко и лесни, затова и ще ги дадем в бройки "на човек", така ще ви е по-лесно да пресметнете какво ще ви трябва.

200 мл консерва домати на кубчета (половинка от малките кутийки) или пресни домати
половин глава бял лук
2 зелени пиперки
2 яйца
сол и пипер на вкус
може и малко лют червен пипер

Почистете и разполовете пиперките, обелете лука и ако ползвате пресни домати - нарежете ги на ситни кубчета. Нарежете половинките чушки на ивици, а лука на полумесеци.

Загрейте малко олио или зехтин в достатъчно голям тиган и запържете леко лука и чушките, само колкото да омекнат леко. Ако ползвате и лют червен пипер, сложете го и разбъркайте добре.

Добавете доматите и разбъркайте, намалете огъня и оставете да къкри около 10-15 минути докато се сгъсти леко. Поправете със сол и черен пипер на вкус. Чупнете яйцата върху сместа и оставете да покъкри още докато белтъка се свари. Може да покриете с капак или фолио, но не е задължително.

Сервирайте директно тигана на масата с хубав пресен хляб и се наслаждавайте на ароматите и вкуса. Ако искате да сте още по-креативни, може да добавите и малко предварително сварена леща преди да сложите яйцата, да сложите замразен грах или дори нахут от консерва - оставяме въображението ви да ви води.

Oще: гозба  домати  пиперки  рецепта  рецепти  шакшука  ядене  ястие 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.06.2014, 19:44

2 doni | 30.07.201714:30

По нашенски му викаме миш-маш и много си го обичаме. С повечко магданоз и сиренце - няма наяждане... Ама шом сте рекли шакшука...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 12.07.201719:26

'бахти думата "Шакшука" , човек си помисли, че в таз манджа има най-малкото един слон, а то лук доматки, пипер и яйце
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани