Пилешки кюфтенца с панирана тиквичка | webcafe.bg
Webcafe

Пилешки кюфтенца с панирана тиквичка

Стоян Георгиев 05.04.2012, 08:07 (обновена 27.11.2013, 12:29)

1 от 3 снимки Назад Напред

Нарежете пилешкото месо на малки късчета. Всички подправки - на едро.

Смелете пилешкото - заедно с всички подправки и хляба, като наливате по малко бира, която, освен че ще овкуси, и ще помогне за по-лесното смесване на продуктите.

Изсипете в купа, разбъркайте още веднъж добре и покрийте с домакинско фолио.

Оставете в хладилника поне за 30 минути.

Пригответе пастата патафри. Разбийте яйцето и, редувайки, добавяйте брашно и бира.

Целта е да се получи гъста смес, която да може добре да покрие продуктите, които ще се панират.

Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете тиквичките на дебели ленти. Може да изрежете няколко парчета с формичка за сладки, които да използвате за украса.

В сгорещен тиган налейте зехтин или друга мазнина и оставете да се сгорещи.

С помощта на 2 лъжици оформете не много големи топки, които изпържете.

Готовите кюфтенца изваждайте върху домакинска хартия, която ще попие излишната мазнина.

За да ги запазите топли, може да ги държите в загрята до 90 градуса фурна.

Изпържете тиквичките, като всяко парче покриете добре с паста. Отново вадете върху домакинска хартия или решетка.

В чиния подредете няколко кюфтенца и тиквички. Поднесете с малко млечен сос.

Не забравяйте да си налеете чаша приятно охладено бяло вино към ястието.

Добър апетит:)

Oще: home cusine  бонфиле  кюфтенца  пилешко  тиквички  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани