Киш със сирена | webcafe.bg
Webcafe

Киш със сирена

Стоян Георгиев 18.07.2012, 14:45 (обновена 01.11.2012, 10:02)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

"Киш" може да ви звучи странно и непривично, но това ще е само след първата хапка.

Това ястие има френско гражданство, но всъщност е германско по произход.

Французите обаче подобряват рецепката, като влагат и сирена в нея, защото колко френска може да е една храна без сирене в нея?

Начин на приготвяне

Пригответе гъст сос бешамел.

В тенджера разтопете маслото на слаб огън. Добавете брашното и бъркайте, докато кипне и добие златист цвят.

Налейте млякото при непрекъснато бъркате, посолете, подправете с черен пипер и гответе до сгъстяване. Отстранете от котлона и освете да се охлади за 15-20 минути.

В голяма купа или в кухненски робот разбийте яйцата, добавете крема сиренето, изварата, горчицата, бакпулвера, солта и млечния сос.

Подправете със ситно нарязаната мащерка.

Добавете настърганите швейцарско сирене и пазмезан.

Разбъркайте добре и изсипете готовата смес в намаслена тава за печене.

Отгоре поръсете с пресния лук, нарязан на колеца, бекона на кубчета и подредете, като притискате леко разрязаните на половинки чери домати.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40-45 минути. Готов е за изваждане, когато се получи хрупкава златиста коричка.

Провете готовността с клечка за зъби или дървен шиш. Ако ви изглежда меко в средата, не се притеснявайте, при изстиването кишът ще стегне.

Оставете да постои 15 минути преди да сервирате.

Поднесете с пресен домат или друга свежа гарнитура.

Добър апетит.

Oще: home cusine  бешамел  киш  сирена  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.