Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Фритата с пушена сьомга

Фритата с пушена сьомга Снимка: Стоян Георгиев
Фритата с пушена сьомга Снимка: Стоян Георгиев
Фритата с пушена сьомга Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Може и да ви звучи странно, ама пък е толкова вкусно. Става уникално добра сутрешна закуска, ако ви предстои голямо тичане през деня и не сте сигурни кога ще може да похапнете. Също и за бърза вечеря.

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте добре яйцата. Добавете горчицата, киселото мляко и каперсите.

Подправете с черен пипер и сол и сложете половината от ситно нарязания пресен лук.

Настържете кашкавала, сьомгата нарежете на малки кубчета.

Може спокойно да ползвате и друга пушена риба.

В тиган със високи стени разтопете маслото. Оставете да се загрее добре и изсипете яйчената смес.

Оставете за няколко минути, за да се запече по краищата. С лопатка повдигайте страните на фритата и оставете течната вътрешност да се излее встрани. Намалете леко котлона и гответе 5-6 минути, колкото да втвърди цялата смес.

Свалете от котлона, разпределете отгоре сьомгата и поръсете с кашкавала.

Печете в загрята до 200 градуса фурна само на горен реотан около 5 минути, докато кашкавалът почервенее.

Извадете и прехвърлете в голямо плато или направо на дъска. Поръсете с останалия пресен лук и поднесете с чери домати, маслини и препечен хляб.

Добър апетит.

 

Най-четените