Шотландски яйца с дип от бял боб | webcafe.bg
Webcafe

Шотландски яйца с дип от бял боб

Стоян Георгиев
28.02.2013, 14:01 (обновена 02.03.2013, 08:22)

1 от 6 снимки Назад Напред

Здравейте,

Преди да почнете да готвите, сложете да се охлади червено вино - или някоя бира. Накрая ще ви дойде добре.

Начин на приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера сварете четирите яйца за 7 минути и 30 секунди.

Извадете ги от водата и прехвърлете в купа с леденостудена вода.

Охладете напълно и обелете внимателно.

В блендер смесете бекона, шунката, лука, ябълката и билките и наситнете добре.

Смесете с каймата, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете за 10-15 мниути.

Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио.

Набрашнете всяко от яйцата и с помощта на фолиото завийте каймата около тях, като внимавте да няма непокрито яйце.

В купички пригответе овкусени брашно, яйца и галета.

Внимателно потапяйте всяко яйце последователно в брашно, яйце и галета.

Пържете в силно загрято олио около 10 минути, като обръщате периодично яйцата.

Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Ние поднесохме с дип от бял боб, приготвен по следния начин:

В блендер сложете боб от консерва, лук, чесън, прясна мента, лют пипер, зехтин, сол и лимонов сок. Пасирайте до гладкост.

Добър апетит.

Oще: home cusine  боб  храна  яйца 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.10.2011, 13:43

9 Вера | 07.03.201310:08

Авторът, ако готви така, както пише и се изразява вече го виждам умрел от глад! Добре, че рядко ги чета тези псевдокулинарни вдъхновения!
То не става само с автоматичен превод, мойто момче, трябва
да включиш и най-горния крайник, щото иначе се получават смешки. Опитах се да си представя: "Разделете каймата на 4 равни части и разстелете всяка на тънка кора между два пласта домакинско фолио."

П.С. Тази рецепта спокойно можеше да я кръстиш "Панирани кюфтенца с пълнеж от яйца и гарнитура от бобено пюре".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

8 Bichkiiata | 05.03.201317:07

Manuela Gerenova

сос за топене
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

7 паяка | 01.03.201318:08

пастет
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

6 Manuela Gerenova | 01.03.201317:34

Мен пък ми е много интересно как е българският еквивалент на думата "дип"? Топеница? Топканица? Или в мъжки род - топеник, топканик? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

5 Bichkiiata | 28.02.201321:18

Да е весела душата - шат на патката главата!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2013, 17:54

4 Mi La Sol | 28.02.201317:55

на 0.32 не е мащерка, а тученица
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

3 peta_wawa | 28.02.201316:53

Звучи дип добре Много щастлив!
Този сос е интересен, ще пробвам да излъжа моите да ядат боб без да знаят, иначе не го искат Смее се ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

2 паяка | 28.02.201315:25

Абе, вие само на млеко с ориз ли не слаганте чесън? Ай стига с тоя чесън всеки път!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.02.2013, 15:55

1 silvergreen | 28.02.201315:09

Дип!!!!????? Що е това - и защо се пишат такива малоумности ми е чудно, това английски ли е или български или поредната тъпотия
Срамота
   

оценка

+1 -0