Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Палачинки с праз, проволоне и панчета

Палачинки с праз, проволоне и панчета Снимка: Стоян Георгиев
Палачинки с праз, проволоне и панчета Снимка: Стоян Георгиев
Палачинки с праз, проволоне и панчета Снимка: Стоян Георгиев
Палачинки с праз, проволоне и панчета Снимка: Стоян Георгиев
Палачинки с праз, проволоне и панчета Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Освен със сладко или във вид на солена торта, палачинките могат да се консумират и с една такава интересна плънка.

Опитайте.

Начин на приготвяне

В кухненски робот или в голяма купа разбийте яйцата. Добавете на части брашното, прясното мляко и водата. Подправете със сол и оставете сместа за 20 минути.

Нарежете праза на 2 по дължина и след това - на тънки полумесеци. Сушените домати нарежете на ситно, а сирената настържете.

Загрейте подходящ съд и налейте 3-4 с.л. зехтин. Запържете за 4-5 минути, като разбърквате често нарязаната на кубчета панчета.

Добавете праза, посолете и гответе 5-6 минути,колкото да омекне. Сложете сушените домати към сместа, подправете с черен пипер.

Добавете сметаната, разбъркайте добре и свалете сместа от котлона.

Преди да започнете да пържите палачинките, подправете сместа с черен пипер и добавете зехтина. Така няма да се налага да намаслявате тигана преди всяка палачинка.

Загрейте добре тигана за пържене и сложете 2-3 капки зехтин само за първата палачинка. Изпържете палачинките до зачервяване.

В средата на всяка палачинка слагайте по 1 с.л. от плънката и по малко от настърганото пловолоне.

Загънете на правоъгълно пакетче или друга форма по ваш избор и подредете в покрита с хартия за печене тава.

Разпределете сиренето ементал върху палачинките и запечете за десетина минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Поднесете с кетчуп и горчица или сос, който харесвате.

Добър апетит.

 

Най-четените