Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела

Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела Снимка: Стоян Георгиев
Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела Снимка: Стоян Георгиев
Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела Снимка: Стоян Георгиев
Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е едно ястие, което вкъщи обичаме и често си приготвяме.

Изисква повече сръчност при приготвянето, но накрая сами ще се убедите, че си е заслужавало.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на едро, пресния лук на тънки колелца, а чесъна - на ситно.

В дълбок съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и сложете чесъна за 20 секунди.

Добавете спанака, разбъркайте и сложете пресния лук.

Задушете за 3-4 минути, като бъркате често, посолете, подправете с черен пипер.

Прехвърлете сместа в купичка и охладете.

Нарежете моцарелата и сушените домати на ивички.

Почистете и измийте пилешките гърди и направете разрез от едната странба, така че да получите джоб. Посолете и подправте с черен пипер.

Във всяко джобче сложете по малко от спаначената смес, 2-3 ивички моцарела и 2-3 ивички сушен домат.

Покрийте с още малко от спанака, съберете страните на джоба една към друга и затворете с клечка за зъби.

В подходящ съд загрейте малко зехтин и маслото.

В чинии подредете галета подправена със сол и черен пипер, брашно и яйца.

Овалвайте всяко парче месо в брашно, яйца, галета и отново в яйца.

Ако предпочитате, може да оставите като последен слой галета.

Запържете месото за по 2-3 минути от всички страни и прехвърлете в покрит с хартия съд за печене.

Печете месото в предварително загрята до 190 градуса фурна около 10 минути.

Изключете фурната и оставете за още до 10 минути в топлата фурна.

Поднесете месото нарязано на филийки с прясна салата.

Добър апетит.

 

Най-четените