Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела | webcafe.bg
Webcafe

Пилешки гърди с плънка от спанак и моцарела

Стоян Георгиев 28.11.2012, 16:16 (обновена 01.12.2012, 09:36)

1 от 5 снимки Назад Напред

Здравейте,

Това е едно ястие, което вкъщи обичаме и често си приготвяме.

Изисква повече сръчност при приготвянето, но накрая сами ще се убедите, че си е заслужавало.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на едро, пресния лук на тънки колелца, а чесъна - на ситно.

В дълбок съд загрейте 2-3 с.л. зехтин и сложете чесъна за 20 секунди.

Добавете спанака, разбъркайте и сложете пресния лук.

Задушете за 3-4 минути, като бъркате често, посолете, подправете с черен пипер.

Прехвърлете сместа в купичка и охладете.

Нарежете моцарелата и сушените домати на ивички.

Почистете и измийте пилешките гърди и направете разрез от едната странба, така че да получите джоб. Посолете и подправте с черен пипер.

Във всяко джобче сложете по малко от спаначената смес, 2-3 ивички моцарела и 2-3 ивички сушен домат.

Покрийте с още малко от спанака, съберете страните на джоба една към друга и затворете с клечка за зъби.

В подходящ съд загрейте малко зехтин и маслото.

В чинии подредете галета подправена със сол и черен пипер, брашно и яйца.

Овалвайте всяко парче месо в брашно, яйца, галета и отново в яйца.

Ако предпочитате, може да оставите като последен слой галета.

Запържете месото за по 2-3 минути от всички страни и прехвърлете в покрит с хартия съд за печене.

Печете месото в предварително загрята до 190 градуса фурна около 10 минути.

Изключете фурната и оставете за още до 10 минути в топлата фурна.

Поднесете месото нарязано на филийки с прясна салата.

Добър апетит.

Oще: home cusine  моцарела  пиле  спанак  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани