Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пиле терияки

Пиле терияки Снимка: Стоян Георгиев
Пиле терияки Снимка: Стоян Георгиев
Пиле терияки Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Приготвеното по тази японска рецепта пиле наистина се топи в устата.

Опитайте я по нашия начин.

Начин на приготвяне

В касерола сложете захарта и на слаб котлон карамелизирайте, до получаване на светъл карамел.

Налейте оризовото вино и разбъркайте добре. Внимавайте да не се изгорите.

Добавете соевия сос и царевичното нишесте, разтворено в малко вода.

Увеличете леко котлона и оставете да се редуцира, докато се изпари половината течност.

Обелете гъбите, особено ако са по-големи, и нарежете на филийки с дебелина 2-3 мм.

Почистете пилето и нарежете на парчета.

В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете нарязаната на филийки бяла част на пресния лук за около минута.

Сложете пилето и пържете до зачервяване. Добавете гъбите и пържете още 6-7 минути.

Налейте соса терияки, разбъркайте и оставете на котлона още 10-12 минути, като разбърквате отвреме навреме.

В малък съд запечете сусама за няколко минути, колкото да се зачерви.

Пригответе ориз за суши, който ще бъде гарнитурата на пилето. Сложете го в отделна купичка, поръсен със сусам.

Сервирайте пилето в голяма чиния и поръсете с малко сусам и зелената част на пресния лук, нарязана на много тънки филийки.

Добър апетит.

 

Най-четените