Пиле пармезан с паста | webcafe.bg
Webcafe

Пиле пармезан с паста

Стоян Георгиев 11.10.2012, 13:52 (обновена 15.10.2012, 10:19)

1 от 4 снимки Назад Напред

Здравейте,

Тази рецепта е много лесна за приготвяне, а крайният резултат е много вкусен и носи на много вино.

Ако имате повече време може да мариновате предварително пилешкото.

Начин на приготвяне

Почистете и измийте месото. Овкусете със сол и черен пипер и налейте 3-4 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре, за да се овкуси и намасли и оставете за 10 -15 минути. Изпържете месото на сух тиган до зачервяване и полуготовност.

Пригответе сместа за паниране - в купичка разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер. Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

В дълбок съд загрейте мазнина. Изпържете пилешкото, като всяко парче потапяте в яйчената смес, а след това в галета.

Извадете месото върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Докато пържите пилето, сварете пастата в подсолена вода. Сложете количество, което да е достатъчно за гарнитура към месото.

Готовата паста отцедете добре и прехвърлете в голяма купа. Налейте 3-4 с.л. зехтин и разбъркайте добре, за да не се слепи.

Пригответе соса за пастата. В касерола загрейте 3-4 с.л. зехтин и последователно сложете чесъна, нарязаните на ивички сушени домати и каперсите.

Разбъркайте и гответе 3-4 минути, колкото да се смесят вкусовете.

Изсипете върху пастата и разбъркайте.

Добър апетит.

Oще: home cusine  пармезан  паста  пиле  храна 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.