Риба плакия | webcafe.bg
Webcafe

Риба плакия

Стоян Георгиев
02.05.2012, 15:33 (обновена 02.05.2012, 17:15)

1 от 3 снимки Назад Напред

Здравейте,

След четири почивни дни и "тежки" софри сме ви подготвили една лека рецепта - риба плакия.

Рибата се прави много лесно и е много вкусна.

Успешна седмица.

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я нарежете на еднакви парчета.

Всяко парче намажете със смес от зехтин и девисил, посолете и подправете със сол и черен пипер и оставете да се овкуси за 30 минути.

Нарежете всички зеленчуци на тънки колелца, девисила на едро, а маслините - също на колелца.

Намаслете тавичка за печене със зехтин и подредете рибата.

Върху всяко парче сложете по малко масло, отгоре подредете останалите продукти: пресния и стария лук, доматите, маслините и нарязания девисил.

Печете около 30 минути, след това покрийте с моцарелата и оставете във фурната за още десетиина минути.

Добър апетит и наздраве.

Oще: home cusine  риба плакия 


Още от Web, сол и алкохол

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

5 post deluvian | 09.05.201210:30

в нордзее предлагат някакво ястие от пъстърва с горски гъбки отгоре, това ми се ще да знам как се готви
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.10.2010, 15:30

4 Krasimir Kovachev | 04.05.201212:11

Ами пробвай с български кашкавал и ще стане, те западните сирена са си 4исти кашкавали.
Само не слагай пушени/топено сирене, тогава има опасност да изядеш и тавата! Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.01.2011, 17:43

3 Voin | 03.05.201217:26

Не съм много съгласен с теб. В случая се ползва моцарела заради специфичната и консистенция. Става и с българско сирене, вярно, но вкуса е друг, а и то не се разтича така, както моцарелата, нито се получават нишките...и изобщо друг е ефект. Италианските сирена са си добри за опредеени рецепти, не виждам кое е прехласване... То е като да кажеш, че се прехласваме в България по джоджена...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.02.2011, 11:05

2 Krasimir Ivanov | 02.05.201218:03

Скаморца е вид сирене, блиъзк до моцарелата. В приготвянето на рецептата пише моцарела.... абе всъщност малко прясно или обезсолено сирене ще свърши същата работа. Не го разбирам това прехласване по италианските сирена Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.10.2010, 23:10

1 dodo | 02.05.201217:40

Какво е това "Скаморца за запичане"? Никъде в рецептата не се упоменава!?
   

оценка

+0 -0